Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är Idle Air Control Problem?

När motorproblem uppstå i en bil orsakar fordonet till misständning, stall, slå eller inte startar alls, är det tomgångsluft kontroll en komponent som kan orsaka dessa symtom. En motor och ventil utgör IAC och reglera motorns varvtal genom att tillåta luft att släppa eller komma in på gasen vid korrekt funktion. Carbon

Carbon byggs upp i IAC orsakar att motorn stannar. Den bensin som rinner genom gasspjället har kol i bränslet. Kol byggs upp i IAC när inte alla gasen i gasreglaget förbränner. Rengöring av systemet med ett bra bränsle injektor renare förhindrar kol från att bygga upp i IAC motor och ventil.
Vakuum Leak

En slang ansluter till IAC motor och intag grenröret så att en konstant vakuumtätning upprätthålles i systemet. Slangarna har en tendens att ha på sig eller spricka under normala körförhållanden. Skador på dammsugarslangen gör att motorn går ojämnt eller dör under stopp. Inspektera skicket på slangen från insugningsröret till IAC motorn för eventuella skador, och byt ut den om den är skadad för att förhindra att problemet fortsätter.
Valve

IAC ventilen ibland fastnar. Bränsle skräp och loger kolstål i ventilen. När för mycket skräp eller kol fäster vid IAC ventilen, blir ventilen fastnat i öppet eller stängt läge. Ett igensatt eller fastnat ventil tillåter alltför mycket luft i gasen orsakar motorn att hosta och misständning eller tillåter luft i gasen orsakar motorn att dö eller spilta. Att upprätthålla en ordentlig schema för förebyggande underhåll på motorn och rengör IAC motorn förhindrar detta problem.
Short Circuit

sladdar till IAC motorn lossa eller bränna på grund av motorvärme. Lösa eller bränd tråd orsakar motorstopp kortslutning. En kortslutning skadar IAC motorn till den punkt som kräver sin ersättare. Motorn går på tomgång för hög eller för låg. En tomgång för hög gör att motorn ur funktion eller slå tillbaka. En tomgång för låg orsakar att motorn stannar eller inte startar vid tändning. Kontroll av ledningar för eventuella skador förhindrar detta problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62150.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.