Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bensintanken på en 1991 Toyota Celica

När bilarna blir äldre, kan de bli offer för korrosion och rost, ibland inifrån och ut. Vissa märken av bensin innehåller mer fukt än andra beroende på klimatet, och bensintanken kan rosta invändigt, vilket orsakar en läcka. Du kan även träffa en stor dopp i vägen och buckla mäldtanken, möjligen skada bränslet sändande enheten i processen. Hursomhelst, måste du ta bort den gamla tanken och ersätta den med en ny så Celica kan komma tillbaka till funktionsdugligt skick. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

köra bilen tills bensintanken är så nära att tömma som möjligt. Det här jobbet blir betydligt lättare med mindre bensin i tanken. Ska bilen ställas på en skuggig, nivå parkeringsplats. Lyft upp den bakre delen av bilen med domkraft och fäst den bakre änden med pallbockar. Se till att de är ordentligt på plats innan arbete på fordonet.
2

Pop stammen och dra upp mattan på golvet. Leta sedan reda på bränsletanken locket sändarenhet, vilket är ett silver, välvt lock som skruvas fast i golvet med elledningar slut på det. Dra ledningsnätet för tanken, sedan skruva isär bränsletanken sändande enheten lock med Ratchet och uttag.
3

Sök efter en avtappningsplugg på basen av bensintanken. Inte varje Celica har en, så om du inte hittar något, inte panik. Om du gör, ta bort det med hjälp av Ratchet och använda avloppet pan att fånga upp bränslet rinner ut ur tanken.
4

Koppla anslutningarna till bränsleledningarna vid tanken att använda skruvmejsel för att ta bort slangen klämmor som håller ledningarna till tanken. Dra sedan bort slangarna för att befria tanken.
5

unbolt bensintanken spännband från chassit med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Med hjälp av din assistent, sänka bensintanken ur fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60230.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.