Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en 2005 Honda CR-V

Även front skivbromsklossar presenteras på 2005 års Honda CR-V, kan de bakre bromsarna inkluderar antingen trumma bromsbackar eller bakre skivan bromsbelägg. Det finns en minimal processuella skillnad ersätter antingen den främre eller bakre skivbromsklossar. Den främre bromsar står för upp till 75 procent av bromskraften för SUV medan de bakre bromsarna (skor eller dynor) ta på den återstående bromskraften. Bakre bromsbackar kan pågå längre, men är inte lika effektiva som bakre skivbromsklossar avseende bromsprestanda. Saker du behöver
bromsvätska sug Baster
Wheel wedge
1/2-tums enhet, 24-tums breaker bar med metrisk hylsnyckelsats
Jack och pallbockar
1/2- tums spärrnyckel
Vajerlängd
bromsok kolv komprimering verktyg
bromskloss /bromsok fett
Replacement bromsbelägg
1/2-tums enhet vridmoment ratchet
bromsvätska

Visa mer instruktioner
1

bort halva volymen av bromsvätska från huvudcylindern av CR-V med en broms baster vätska sug och kassera den gamla vätskan.
2

Placera ett hjul kil mot den yttre däckets slitbana på motsatt axel den du byta ut bromsbeläggen på.
3

Placera en kompatibel stickkontakten på brytaren bar sedan knäcka hjulmuttrarna lös på båda däcken på samma axel du byter ut bromsbeläggen på. Stäng inte muttrarna mer än ett halvt varv.
4

Lyft ena sidan av axeln vid en tidpunkt med hjälp av en domkraft sedan sänka domkraften så att CR-V stöds på en pallbock placerade under respektive hissen punkten ligger på de främre och bakre rocker paneler. När ena sidan av CR-V stöds på en pallbock, lyft den andra sidan av samma axel och stöd som på ett jack stativ också.
5

Ta bort hjulmuttrarna och församlingar däck från båda sidor av lämplig axel.
6

Ta bort den nedre bromsok bult för främre bromsbelägg bytas ut med Ratchet och en metrisk socket, eller ta bort båda bromsok bultar på bakre oket med Ratchet och en metrisk socket. Sväng den främre bromsok nedåt och bort från bromsbelägg och bromsok stödplatta, eller ta bort den bakre bromsok från bromsbelägg och bromsok stödplatta. Häng den bakre bromsok med en längd av tråd till bakvagnen.
7

in Mätmarkörverktyget kolvens kompression inuti okhuset så drivskruven är inne bromsok kolv och plattan av verktyget är stagade mot insidan av det yttre okets hus. Dra åt drivskruv att skjuta bromsok kolv inåt tills den sitter ordentligt inuti bromsoket hålet.
8

Ta bort de yttre och inre bromsbelägg (fram eller bak respektive) från bromsok stödplåtarna.

9

Ansök bromsbelägg /bromsok fett på flikarna kuddar ersättningsbromsbelägg som kompis till bromsokshållare klipp sedan använda ett tunt lager fett på utsidan pad plattorna. Sätt i det nya kuddar i bromsoket stödplåtarna.
10

Byt bromsok (pivot de främre uppåt över bromsbelägg och stödplattoma, eller ta bort kabeln från de bakre bromsok och placera dem över kuddar och stödplattoma), sedan justera bromsok bultar till bromsok. Dra den främre nedre bromsok bultar till 25 foot-pounds med vridmoment Ratchet och kompatibel uttag, eller dra åt de bakre bromsok bultar till 16 foot-pounds med vridmoment Ratchet och uttag.
11

Byt däcket församlingar och hjulmuttrar. Dra åt muttrarna i ett kors mode använder breaker bar och en socket tills däcksenheterna är fast mot hjulnavet. Sänk ena sidan av CR-V vid en tidpunkt moment då hjulmuttrarna (med korsande rörelse) till 80 foot-pounds med vridmoment Ratchet och en socket.
12

Top huvudcylindern off med bromsvätska sedan tillbaka locket. Pumpa på bromspedalen för att förlänga bromsok kolvarna och sits bromsbeläggen tills du inte längre kan trycka på bromspedalen mer än halvvägs till brädan. Kontrollera igen bromsvätskenivån och fyll på till full överensstämmelse med bromsvätska. Sätt tillbaka locket, ta bort stoppklossar sedan provköra CR-V för bromsprestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58166.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.