Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bibehåller bromsoken

bromsoken är de viktigaste komponenterna som huserar bromsbelägg. När bromspedalen trampas ner, komprimerar bromsoket cylindern bromsbeläggen till bromsrotorn. Detta är den process som stoppar hjulen från att vridas. De viktigaste komponenterna i bromsoket är bildspel bultar och bromsok cylindern. Var och en av dessa komponenter spelar en viktig roll i att se till att bromsoket utför ordentligt. Tjänsten bromsok varje gång bromsbeläggen byts att hålla bromsok fungerar. Saker du behöver
Däck Tool Review Jack
Jack står
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums set drivhylsa (Metric) katalog platt skruvmejsel
Rope
Brake Spray
Rena trasor
silikon eller syntetiska basen bromsok fett
Visa fler instruktioner
1

Dra fordonet på ett plant underlag och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av motorn.
2

Lossa muttrarna på framhjulen ungefär en fjärdedel av ett varv med en däck verktyg.
3

Jack främre änden av fordonet upp och placera pallbockar under ordentlig front stöttningspunkter. Sänk fordonet säkert på toppen av läktaren och lämna jack sitter i upprätt ställning.
4

Finish bort muttrarna från framhjulen. Dra hjulen av och sätta ner dem platt. Börja bromsoket service på framsidan förarsidan av bilen.
5

Lokalisera övre och nedre bultarna glida på baksidan av bromsoket. Lossa och ta bort skruvarna från bromsoket med en spärr och en metrisk socket. Dra åt bultarna helt ur bromsoket.
6

Skjut en platt skruvmejsel mellan den yttre bromsklossen och bromsskivan. Bänd bromsbelägget mot bromsok cylindern att lossa bromsok från rotorn.
7

Dra bromsoket bort rotorn och hänga den till en av de fjädringskomponenter bakom hjulnavet montering. Ta bort bromsbelägg från insidan av bromsok.
8

Spray insidan av bromsok med bromsen renare spray. Torka bort överflödigt bromskloss uppbyggnad kring bromsok cylindern och gummistövel som omger bromsok cylindern. Också spraya bromsok bildspel bultar med bromsen renare spray och torka med en ren trasa.
9

Torka insidan av bromsok ren med en ren trasa. Inspektera gummistövel att bromsok kolven glider in och ut ur för sprickor eller brott. Applicera ett tunt lager syntetisk eller silikonfett på bromsok kolv där den glider in och ut ur gummistövel. Också, belägga bildspel bultarna och gängorna av bilden bultarna med fett. Inspektera insidan och utsidan av bromsok för sprickor eller andra typer av skador.
10

bort repet från oket och skjut tillbaka över rotorn. Skruva bildspel bultar tillbaka till baksidan av bromsok och dra åt skruvarna med Ratchet och uttag. Skjut hjulet igen tillsammans med muttrarna. Dra åt muttrarna tills hjulet börjar vända.
11

flytta till andra bromsok på fordonet och upprepa processen. Jack bilen tillbaka upp och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften.
12

Slutför dra åt muttrarna ner snäva med däck verktyg. Dra runt motorn och tryck på bromspedalen in och ut fem eller sex gånger. Detta gör att bromsok kolv för att dra in och ut från okets hus. Detta kommer också att fettet att spridas över hela insidan av gummistövel runt bromsok kolv. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59093.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.