Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar bromsarna på en 94 Toyota Celica

Den 1994 Toyota Celica finns i fyra utföranden: ST coupe, ST liftback, GT Coupe och GT Liftback. Alla fyra utrustningsnivåer kommer utrustad med skivbromsar fram och semi-metalliska bromsbelägg. Med tiden, typiskt varje 25.000 till 35.000 miles, de främre bromsbeläggen behöver bytas. Bogsering och tung last kan leda till accelererad pad slitage. Byte av främre bromsbelägg på 1994 Celica är en relativt enkel uppgift som kräver endast grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Turkiet Baster
Rengör behållare
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Bungee strap 8-tums C-klämma
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna Celica huva och ta bort locket från huvudcylindern, plastbehållaren på förarsidan av brandväggen. Ta bort ungefär hälften av vätskan i behållaren, med en kalkon Baster, och lägg den i en ren behållare.
2

Lossa de främre muttrarna något, med en spärr och uttag, inte ta bort dem vid denna tid. Placera golvet jack under Celica och höja den framhjulen från marken. Placera domkraften under Celica sub-frame och långsamt sänka domkraft tills uppställningsplatser är holing bilen upp. Återuppta lossa muttrarna och dra hjulen från fordonet. Addera 3

Titta på baksidan av bromsoket och lokalisera bromsok bultar. Märker dessa bultar går igenom oket och in i en hylsa. Placera en kombination skiftnyckel på den nedre hylsan för att hålla den och ta bort den nedre bromsok bolt med en spärr och uttag. Placera en kombination skiftnyckel på ärmen och lossa, men ta inte bort den övre bulten med en spärr och uttag.
4

Pivot bromsok fram, med den övre bulten som pivot punkten. Fäst bromsok till en närliggande upphängningskomponent att hålla den ur vägen.
5

Ta bromsbelägget anti-skrika clips, paret av tunna trådklämmor ovanpå bromsbeläggen, genom lätt klämma clipsen och dra dem uppåt.
6

Grab både bromsbelägg och dra dem från bromsen.
7

Placera den gamla inre bromsbelägg över bromsok kolv, den ihåliga cylindern inuti bromsoket, en plats en 8-tums C-klämman över bromsoket så skruvdelen vidrör bromsbelägget och den fasta sidan vidrör baksidan av bromsoket. Dra åt C-klämman tills bromsbelägg stannar, lossa och ta bort C-klämman.
8

Place de nya bromsbelägg på bromsen precis som de gamla satt före avlägsnandet . Se till att slitageindikator - den krökta metallklämma - är placerad på toppen av dynan. Placera anti-skrika klipp tillbaka på toppen av dynorna genom att sätta den ena sidan av varje gem i hålet på toppen av en dyna, sedan pressa klippen och sätt den andra änden i hålet på den motsatta plattan.

9

bort bromsok från bungee bandet och sväng den nedåt och över bromsbeläggen. Dra den övre och undre bromsok bultar till 25 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel, socket och en kombination skiftnyckel.
10

Upprepa steg 2 till 8 för bromsarna på den andra sidan av Celica.
11

Placera framhjulen på Celica och dra åt muttrarna. Höj bilen från domkraften, med domkraft, ta bort jack står och långsamt sänka bilen på marken.
12

Dra åt hjulmuttrarna, i en korsning-mönster, till 80 fot -pounds, med hjälp av momentnyckel och en socket.
13

Tryck och släpp upp bromspedalen upprepade gånger tills den känns fast.
14

Kontrollera vätskenivån i master cylinder behållare, måste det vara mellan "Min" och "Max" linjer på behållaren. Tillsätt vätska från behållaren tills nivån ligger mellan de två varumärkena. Om någon vätska kvar i behållaren, släng bort den.
15

Stäng Celica huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59094.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.