Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av en bak Vindrutetorkare

Bakre vindrutetorkare fungerar exakt samma som främre vindrutetorkare. Det finns en parkeringsplats krets inbyggd i motorn som platser torkarna när den är avstängd. En torkare switch och tillhörande ledningar styra on-off drift och torkarhastighet. Slutligen är en hävstång arm kopplad från motorn till en växellåda församling, som i sin tur ansluter till en torkararmen. Armen har då en gummiskrapa --- ett torkarblad --- som sveper över vindrutan. Varje objektet måste vara i gott skick för att systemet ska fungera korrekt. Saker du behöver
Voltmeter
Skruvmejselsats
3/8-tums Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Ta bort bakstycket för att få tillgång till torkarenheten. Följ tillverkarens anvisningar i servicemanualen. Lossa kontaktstycket torkarmotorn. Sondera spänningsmatning kontakten med en voltmeter och se till att spänning och jord är närvarande. Flytta omkopplaren torkningsfunktion genom alla lägen att avgöra den rätta spänningen vid kontakten. Om det inte finns någon spänning, kontrollera att spänningen till instrumentbrädan brytaren och kontrollera bakrutetorkare säkringen.
2

Avlägsna torkaromkopplarens från instrumentpanelen. Testet för spänning till omkopplaren. Flytta omkopplaren genom sina uppgifter och se till att det finns spänning på varje plugg plats. Följ tillverkarens anvisningar för strömbrytare borttagning och provningsförfarande för varje specifik tråd placering och funktion.
3

Testa bakrutetorkare reläet. Innan den når torkarmotorn, skickar torkaromkopplarens strömmen till ett relä. Detta relä tjänar två syften. Det gör att en liten ström signal från omkopplaren för att styra en stor ström som driver torkare. Designers kan sedan använda en liten skvätt omkopplare och ledningar, håller instrumentpanelen mindre rörigt. Reläet isolerar också torkar krets, vilket hjälper till att hålla ut buller torkare radio. Misslyckade reläer är oftast uppenbart, med brända och missfärgade kontakter. Testa reläet med en voltmeter. Slå torkarna på. Reläet ska "klicka" när det aktiveras. Följ tillverkarens anvisningar för specifika relä platser och provningsförfaranden
4

Inspektera de återstående komponenterna:. Torkararmen, torkarblad och torkar växellådan. De bör vara i god form --- inte böjda eller bindande på något sätt. Inspektera bussningar transmissionsarm för onormalt slitage. Byt ut eventuella defekta delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60791.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.