Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorer på en 2005 Chevy Impala

Broms rotorer på Chevy Impala använder friktion för att bromsa och stoppa bilen när man trampar ner bromspedalen. En kolv från bromsoket håller de två bromsbelägg, som klämmer ut bromsrotorn och tvingar bilen för att sakta ner. De broms rotorer blir varma när man bromsar och kan varp från för mycket värme. Tillåta bromsbelägg att bära för tunn också skadar rotorerna genom att skada nitarna som håller bromsbelägget på dynan, skära spår i rotorn. Skadade rotorer behöver bytas och inte tar lång tid att reparera. Saker du behöver
Automobile jack
Jack stå
Stoppklossar
rörtång
dräneringskärlet
Turkiet Baster
Hylsnyckelsats
Gummiklubba
Märkning krita
Buntband
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Park Impala på en plan yta, slå av tändningen och placera en uppsättning stoppklossar bakom den bakre hjul. Öppna motorrummet och dränera en del av bromsvätskan från huvudcylindern med Turkiet baster och dränera pan.Loosen hjulets muttrarna med en rörtång. Jack bilen upp med bil uttaget. Placera en pallbock under Chevy nära fästpunkten och höja den till ramen på bilen.
2

Ta av hjulet muttrarna med en rörtång. Ta av hjulet från fordonet. Ta bort bromsoket med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Fäst den till staget med en tråd slips. Låt inte det att hänga löst eller du kommer att skada bromsledningen.
3

Dra den gamla rotorn från hjulnavet. Om det inte lossnar lätt, använd gummiklubba för att slå rotorn tills den lossnar. Sätt den nya rotorn på Impala.
4

Klipp tråden slips säkra bromsok till staget med tång. Placera bromsok på plats på hjulet montering och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Byt ut hjulet på Impala och skärpa sina hjulmuttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under bilen.
5

Sänk bilen till marken med domkraft. Upprepa processen för att ändra rotorn på det andra hjulet. När projektet är färdigt, pumpa bromsarna flera gånger tills pedalen känns fast. Byt bromsvätska i huvudcylindern, efter behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58519.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.