Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bränslefilter på en 1997 Ford

Bränslefiltret på en 1997 Ford kör inline mellan gastank och motor, som ger en nivå av skydd för motorn från skadliga partiklar i tanken. Med tiden, partiklar bygga upp, och resultatet är ett igensatt bränslefilter och en motor svalt för bränsle. Byta bränslefilter kan göras på under en timme, med grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet Begagnad Ford bränsleledning bortkoppling verktyg T90T-9550-S
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Lyft Ford i luften med domkraft och fäst den på fyra pallbockar. Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme att röra sig fritt under bilen.
2

Leta bränslefiltret på undersidan av chassit. Detta är en 3 till 4 tum långa filter, med bränsleledningar kör in i det, typiskt på framerail av fordonet eller i närheten bensintanken. Placera drain pan under bränslefiltret. Dra säkerhetsklämman ur bränsleledningarna på sidan av filtret. Sätt sedan i bränsleledningen koppla verktyget runt bränsleledningen och sprider ut att smälla raden från filtret.
3

unbolt bränslefiltret från chassit med 3/8- tums Ratchet och uttag, häll ut innehållet i avloppet pan. Montera filterbyte bränslet på chassit med spärr, se pilen på filtret pekar mot motorn.
4

Tryck bränsleledningarna på bränslefiltret och sätt tillbaka klämman. Starta bilen med nyckeln, och kolla efter läckor. Om du hittar någon, göra om din inredning på bränslefiltret. Sänk bil utanför läktaren med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60385.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.