Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en motor Vindrutetorkare

Vindrutetorkare motorer kräver inte mycket underhåll. Men precis som alla andra delar på din motor, bär de så småningom ut och behöver bytas ut. Wiper motor byte är ganska lätt med rätt verktyg och säkerhetsaspekter. Vindrutetorkare motorer är i stånd att övervinna de bindande effekterna av is på torkarbladen och ackumulerat skräp på vindrutetorkarna. Saker du behöver
Open end box slutet skiftnyckel set
Ratchet (tillval) katalog Brända bygel
Flat spets och Phillips skruvmejslar
Ny tvättmaskin motor (lokala delar butik eller återförsäljare)
Testa ljus
Fender täcker Kundservice manualen för din årsmodell fordon
Visa fler instruktioner
1

Leta motorn vindrutetorkare. Det är oftast monterad på fordonets brandvägg mellan motor och förarplats. Om du har svårt att hitta det, konsultera servicehandboken för år och modell fordon. Handboken kommer att visa dig den exakta platsen för torkarmotorn.
2

Använd en smält bygel för att kringgå motorns relä när du har hittat torkarmotorn. Använd servicehandboken att lokalisera reläet. Krok ena sidan till den positiva batteripolen och vidrör den andra änden till den positiva på torkarmotorn. Om motorn fungerar och armarna rör sig, byt reläet.
3

Använd pluskabeln på bygel för att röra den positiva polen på reläet. Om motorn fungerar, måste du kontrollera kugghjulsmekanismen inuti motorenheten. Om det inte fungerar, fortsätt med avlägsnande och ersättning förfaranden som följer.
4

Lokalisera jordningsband. En ände av jordningsband är fäst vid motorhuset med en bult eller skruv. Den motsatta änden är fäst vid en av de mount torkarmotorn bultar. När du har hittat jordningsband, ta bort bulten den är jordad för att använda din open-end box-end skiftnyckel eller Ratchet set. Flytta jordningsband ur vägen så att det inte blir sträckt eller skadas.
5

Ta bort alla andra Montera skruvar (varierar från bil till bil). Dra försiktigt spolarmotorn bort från fästet och ta bort från motorrummet.
6

Rada upp monteringshålen på din nya tvättmaskin motor med fästet bultarna på brandväggen. Skjut motorn på fästet bultarna och fäst på plats med muttrar. Dra åt muttrarna i ett stjärnmönster så brickan motorn ligger plant mot brandväggen. Sätt tillbaka torkar remmen motor jordning.
7

Använd smält bygel för att testa den nya motorns drift. Motorn skall rotera fritt. Om inte, är den nya delen defekt. Lämna in den till säljaren där du köpte den och få en ny.
8

Koppla loss kablarna bygel. Montera kontakten till reläet. Kontrollera motorns drift från brytarna på förarens konsol.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60555.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.