Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt Ford Bakre parkeringsbroms

Byta bakre bromsbeläggen eller skor kommer att reparera systemet parkeringsbromsen på de flesta Ford personbilar och lätta lastbilar. Men Ford skivbromsar bak används på sen-modell lastbilar och stadsjeepar kräva ersättning av en speciell uppsättning av skor parkeringsbroms placerade bakom och inuti hatten området av rotorn. Det finns några särskilda problem med detta system eftersom friktionen ytan i hatten är att dessa skor arbeta mot är inte funktionsduglig. Om det finns skador på parkeringsbromsen området rotorn, byt rotorn samt skorna. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Stoppklossar
rörtång
Hylsnyckelsats
Torx bit in
Nya parkeringsplatser bromsbackar
Show Fler Instruktioner
1

Place stoppklossar bakom framhjulen, och höja de bakre hjulen från marken med domkraft. Position pallbockar under bakaxeln, och sänk bilen på pallbockar. Ta bort drivhjulen med rörtång, och förvara hjulen och hjulmuttrarna ur vägen. Lyft och stöd bilen på detta sätt kommer att förhindra skador.
2

Ta bort bromsoket genom att lossa fästskruvar, och nyfikna bromsok från rotorn. Undersök rotorn för skador och byt ut den vid behov. Om du är osäker, ta rotorn till den lokala Biltema, och de kommer att mäta och ge dig råd om ett byte krävs. Det stort bekymmer för de bakre parkeringsbroms är insidan av hatten område av rotorn. Denna bearbetad yta ger friktionsyta att parkeringsbromsen skor grepp när de tillämpas. Det är inte bearbetbar. Byt ut rotorn om skador finns.
3

bort och byt skorna parkeringsbroms, genom att ta bort returfjädrarna som ansluter skorna i toppen och botten av uppsättningen. Ta sedan bort hold-down hållarna, och skorna kommer komma rätt off. Placera skorna på fästplattan och installera klämmorna en i taget. Sedan sträcka returfjädrarna på plats.
4

Justera parkeringsbromsen så att det finns en liten dra på rotorn från skon kontakt. Gör detta genom att vrida den stjärnformade justerare ligger nära botten av skorna. Sätt tillbaka rotorn och tjocklek, och dra bromsok bultarna ordentligt.
5

tillbaka hjulen och lägre fordonet till marken. Pumpa med bromspedalen tills det blir svårt att driva. Testa parkeringsbromsen genom att tillämpa den. Starta motorn och lägg den i växeln. Bromsen ska hindra fordonet från att röra sig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57601.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.