Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vatten & vit rök ur de slutrör

Om du ser vatten droppande eller ånga flyter från avgasröret finns det förmodligen kylmedel kommer in i förbränningsrummen. Antifreeze körs genom motorblocket för att kyla motorn. Om kylvätska är på väg in i avgassystemet, en läcka eller spricka är de enda möjliga orsaker. En process för eliminering är det bästa sättet att fastställa orsaken och att få bilen tillbaka till körklart skick. Upptäcka problem

Starta bilen och låt den gå på tomgång under några minuter. Följ den vita röken och vatten läcker ut ur avgasröret. Om vit rök börjar fly omedelbart, börjar vattnet att droppa när bilen värms upp, och din avgaser luktar frostskyddsmedel, finns det en kylvätska läcka inne i din motor. Utför två sista kontroller genom att öppna din radiator (vid kyla) och leta efter olja flyter på vattnet, och dra ditt oljestickan och letar efter en mjölkig emulsion (frostskyddsmedel blandas med oljan) på den. Dessa är både tydliga tecken på en kylvätska läcka.

Röken fly från ditt slutrör är faktiskt ånga och kommer att synas mer grå än vit i färg om undersökas noga. Vattnet är resultatet av en ackumulering av samma ånga som den gör sin väg genom avgassystemet och ut ur avgasröret där den kondenserar från dess gasform tillbaka till vätska.
Head Packningar är Ofta orsaken

En trasig topplockspackning är den vanligaste orsaken till sådana läckor, och är den billigaste att åtgärda de eventuella problem. Om byte av topplockspackning korrigeras problemet, då inga ytterligare åtgärder krävs. Packningen är en billig bit som innehåller mellan huvudet och motorblocket, vilket skapar en tätning. Även om det kan tyckas vara en obetydlig post när du ser det på nära håll, är detta en viktig del av motorn och kan mycket väl vara orsaken till dina bekymmer. Din mekaniker kommer att kunna bekräfta en kylvätska läcka med ett kylsystem provtryckning. Om kylningen inte kommer att hålla trycket, indikerar detta ett internt läckage.
Gräva djupare

Testa din motor komprimering är nästa logiska steg i processen för att lösa problemet. Om komprimeringen är låg att du kan ha ett av tre problem. Det kan finnas en spricka i huvudet eller i blocket. Var och en av dessa potentiella orsaker kan innebära kostsamma reparationer. Din mekaniker kommer att kunna utföra en rad tester på motorn för att eliminera alla dessa som orsak och bosätta sig på som är den skyldige. Har din mekaniker testa din motorblocket och huvudet för sprickor. Om det finns en spricka i blocket eller huvudet, reparationer är ibland möjligt, men du kanske måste byta ut motorn. Sprickor orsakas av fel i de metaller som ingår i blocket och eller huvudet. Dessa defekter i metallen är påvisas med bilägaren tills sprickan uppstår och är ett resultat av gjutning process under tillverkningen. Sprickor kan också orsakas av användning av felaktiga delar eller felaktig installation av delar, eller genom att kallt vatten i en överhettad motor.
Dåliga Rings

Bad kolv ringar kan också vara en orsak till vitaktigt blå rök i avgaserna, men i detta fall röken är producerad av olja och inte kylvätskan. Ringar är som de låter, ring-formade bitar av metall som sitter i huvudet på varje kolv skapa en tätning mot cylinderväggen som den arbetar sig upp och ned i cylindern. Dessa ringar kan bära med tiden. När utslitna, kommer ringarna tillåter motorolja sippra in i förbränningskammaren och därifrån, avgaserna. Om ringarna är ett problem, de kan ändras utan skada skedd till resten av motorn, även om det är dyrt i form av arbetskraft. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61628.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.