Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man fixar skivbromscaliper i en Ford F-150

När systemtrycket känns i skivbromscaliper är bromsok kolv tvingas ut ur bromsok hålet, vilket gör att okhuset att dras mot rotorn. När kolven rör sig i dess borrning, den fyrkantig klippa tätning runt den böjs i sitt spår i huset. När bromspedalen släpps, rätar tätningen och drar kolven tillbaka in i borrningen något för att förhindra motståndsbroms pad. Reparera bromsok när tätningen är skadad eller pinnar kolven i hålet kan förlänga livslängden på bromsbeläggen och förhindra fel bromssystem. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Wrench in
Hylsnyckelsats
Skruvmejselsats
Tryckluft
Tvålvatten
Skurborste
Tvingfäste
Caliper kit
Bromsvätska
Momentnyckel Kundservice manuell
Visa fler instruktioner
1

Lossa de främre lug nötter med användning av en rörtång. Dra åt parkeringsbromsen på din F-150 och hjulkilar hjul bakom bakhjulen. Lyft framför lastbilen med hjälp av en domkraft placeras under främre tvärbalk. Position pallbockar under den nedre kontroll vapen och sänka trucken på läktaren. Ta bort de främre hjulen.
2

Placera ett uppsamlingskärl på marken, under det vänstra främre bromsok, och ta bort 13 mm banjo bult som fäster slangen gummi bromsen till bromsok med en 13 mm hylsa och ratchet. Ta bort de två 13 mm bromsok bultar som fäster bromsoket till bromsok fästet med hjälp av en 13 mm hylsa och spärrskaft. Lyft bromsok utanför bromsok fästet och placera den på en arbetsbänk.
3

Placera en liten träbit i tjocklek mellan okhuset och kolvarna. Se till att dina fingrar är tydligt av bromsok kolv. Vänd bromsok över och tillämpa komprimerad luft in i bulthålet för broms slangen tills bromsok kolvarna poppa ut ur huset. Bänd dammtätningarna och interna tätningar ut ur okhuset med en liten skruvmejsel.
4

Rengör bromsok bostäder och bromsok kolvarna noggrant med tvål och vatten och en skurborste. Torka bromsok delarna med tryckluft.
5

Sätt i det nya bromsok sälar och stövlar damm i okhus. Coat sälarna, stövlar damm, insidan av bromsok borrningar och bromsok kolvarna med en liberal lager färsk bromsvätska.
6

Placera bromsok kolvarna mot damm stövlar och använda en träbit till hålla dem på plats. Applicera långsamt tryckluft till bromsen slangen hålet för att expandera dammtätningarna runt kolvarna. Skjut bromsok kolvarna i huset. Det kan bli nödvändigt att skjuta kolvarna in med en c-klämma men i de flesta fall kan skjutas in för hand.
7

Montera bromsok på bromsok fästet och dra åt de 13 mm skruvar till 25 ft-lbs med en momentnyckel. Sätt tillbaka broms slangen på oket med de nya koppar brickor levereras i tjocklek kit. Dra åt bromsen bulten slang banjo till 25 ft-lbs med en momentnyckel. Upprepa stegen för den återstående sidan av lastbilen. Lufta bromssystemet enligt blödning sekvens som återfinns i servicemanualen för årsmodell F-150 du har. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58132.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.