Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder ett däck byta maskin

Byta däck för hand brukade vara svårt, och i dag är nästan omöjligt. Konstruktörer moderna däck med extremt styva sidoväggar och låga profiler för att möta konsumenternas behov av hög prestanda och elegant elegant utseende. Uppgiften att demontering och montering av fordonsdäck på en fälg är som att montera en cykel däck för hand. Däck maskiner förenklar detta arbete genom att använda luftdrivna och elektriska motorer för att ta bort den fysiska arbete som krävs för att tvinga styva sidoväggar förbi kanten på fälgen. Med rätt utbildning och förståelse, däck byta maskiner hjälpa förvandla denna uppgift till en säkrare och enklare process. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Skyddsskor
Arbetshandskar
ventilkärnan Tool Review däckvulsten smörjmedel
Visa fler instruktioner
Demontering Däck

1

Använd skyddsskor och skyddsglasögon. Däcket pumpas med högt tryck luft och maskinen genererar enorma kraft att ta bort och installera ett däck. Däck och fälgar kan vara tungt. Arbetshandskar kan bäras, men se till att de inte hakar eller fastna när maskinen används.
2

Ta bort kärnan däckets ventil med ventilen verktyget kärnan bort att tömma däcket. Air släpper snabbt från däcket med ett visslande ljud när ventilen kärnan är helt borttagen.

Ventilkärna är den del som du trycker på insidan av ventilskaftet för att släppa ut luft ur däcket långsamt.

ventilkärnan verktyget har två tänder som kommer att glida inuti ventilskaftet runt ventilkärnan, ungefär som en bakåt skruvmejsel borttagningsverktyget är slitsad som ett skruvhuvud. Ventilen Kärnan är bladet som ska sättas i spåret i verktyget. Skruva ventilkärnan att ta bort.
3

Bryt pärlor av däcket lossna från fälgen. Vulsten av däcket är den smalaste delen av däcket där den griper fälgen. De flesta däck maskiner använder en arm med en klämma eller en uppsättning valsar för att pressa kulan tillbaka ifrån fälgen. Pärlan måste brytas loss från framsidan och baksidan av fälgen.
4

Montera däck och fälg på skivspelaren av däcket maskinen. Beroende på maskinens konstruktion, kommer däcket att använda fälg klämmor eller en gängad stång för att fästa fälgen. Verifiera fälgen sitter säkert. Fästet /demontera huvudet till fälgkanten
5

Swing. Sätt pärlan breaker bar mellan däcket och fälgen och tryck stången mot mitten av fälgen. Baren måste svänga på mount /demontera huvud svans att lyfta en del av gummit däckvulsten över mount /demontera huvud. Mer avancerade maskiner har en luft-manövrerad mekanism för att bända däckets vulst över kanten på fälgen på en mount /demontera huvud.
6

Rotera skivtallriken att snurra däcket. De montera /demontera huvud guider däcket över kanten på fälgen. Stanna när hela första pärlan dragits över kanten. Upprepa processen för att bända den del av den andra vulsten över fästet /demontera huvud och rotera däcket för att ta bort däcket helt från fälgen.
7

Swing fästet /demontera bort huvudet från fälgen . Avlägsna lös däcket.
Montering Däck
8

Fäst fälgen till skivtallriken av däcket maskinen. Smörj pärlorna i det nya däcket med däck smörjmedel för att underlätta monteringen. Placera däcket ovanpå fälgen och svinga mount /demontera huvudet tillbaka till fälgkanten igen.
9

Skjut en kant av pärlan över framsidan och under baksidan av fästet /demontera huvud. Vrid skivtallriken. Fästet /demontera huvud pries pärlan över fälgkanten. Upprepa för den andra strängen tills däcket slirar på fälgen.
10

Anslut däckets maskinens slang luft inflationen till däckets ventil. Pumpa upp däcket till sätet pärlan helt mot fälgen. Överskrid inte 40 psi medan sitta pärlorna. Ta bort luftslangen. Sätt tillbaka ventilkärnan med ventilkärnan verktyget. Sätt tillbaka luftslangen och ställa rätt däcktryck.
11

Ta loss däcket och fälgen från skivspelaren. Avlägsna däcket från maskinen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61336.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.