Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbeläggen på en Saab 900

Saab Automobile tillverkade Saab 900 1978-1998. Det var en två-dörrars, kompakt bil som hade utmärkt gas körsträcka och hantering. De skivbromsar på det var enkelt att byta och oftast tog cirka 30 minuter per hjul för hemma mekanikern. Bromsarna var bra för 50.000 till 100.000 miles och oftast varade tre till fem år. Den lätthet bilen läggs till livet av bromsarna. Saker du behöver
Däck järn
Ordet jack
Jack står
Hylsnyckel
Rope
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1

Lossa alla muttrarna på däck ett varv moturs med däck järn. Se till att bilen är i parken, men inte i parkeringsbromsen.
2

Satsa på domkraft under axeln på fordonet och lyfta upp det tills däcket är 2 inches från marken . Ställ stödbenet under samma axel för att stabilisera bilen. Ta bort muttrarna helt och ta bort däcket.
3

Ta bort skruvarna som håller bromsoket monteringsfäste (den halvmåneformad metallhållare på rotorn) till rotorn med uttaget skiftnyckel. Knyt fästet till hjulet väl med repet så att det inte finns någon belastning på bromsledningen (det svarta röret sticker ut från baksidan av konsolen).
4

Dra bromsbelägg ur fäste med händerna. De glider lätt ur hållaren.
5

Kläm fast c-klämman på fästet. Ställ den stationära änden av c-klämman mot baksidan av fästet och den rörliga änden mot bromsoket cylindern. Cylindern är i mitten av fästet. Komprimera c-klämman tills bromsok cylindern är i jämnhöjd med fästet.
6

Sätt i de nya bromsbelägg i spåren där de gamla tagits bort från. De kommer helt enkelt glida in i fästet.
7

Sätt tillbaka fästet till rotorn. Ställ hjulet igen och dra åt muttrarna för hand och sänka bilen. Dra åt alla muttrarna med däck järn när bilen är sänkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57710.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.