Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY bromsarna på en 1997 Toyota 4runner

Den 1997 Toyota 4Runner var bilens andra årsmodell. Den används mestadels samma chassi och specifikationer, inklusive 4-hjuliga låsningsfria bromsar och en 4 - eller 2-dörr alternativ. Den 4Runner var känd för sin rymlighet och smidigt dess ride. 4Runner s skivbromsar behöver bara byts var 3 till 5 år. Saker du behöver
däck järn Sida 2 träklossar
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
bungee rep
Tvingfäste
Visa mer Instruktioner
1

Lossa alla muttrarna på däcken du kommer att ta bort 1-1/2 rotationer med däck järn. Placera klossar under hjulen du kommer inte att ta bort. Arbeta endast på antingen den främre eller bakre delen av fordonet på en gång.
2

Placera domkraften under axeln ur fordonet och lyfta upp det tills det är minst 2 inches mellan marken och däcket. Fäst stödbenet under samma axel för stöd. Avlägsna däcket. Addera 3

unbolt bromsen fäste med hylsnyckel. Fästet är halvmånen bit fäst på rotorn, som ligger direkt bakom däcket. När det låste upp, häng den i hjulhuset med bungee rep.
4

bort bromsbelägg från fästet. Dynorna är bara inställd på det och kommer lätt dra ut för hand.
5

Komprimera bromscylindern med C-clamp. Cylindern är i mitten av fästet. Placera c-klämman runt konsolen så att en ände pressas mot den bakre delen av fästet och den andra är mot cylindern. Komprimera den tills den är jäms med fästet.
6

Installera de nya bromsbelägg. De nya bromsbeläggen glider lätt in i samma vinklar som de gamla var i.
7

Bolt fästet tillbaka till rotorn. Ställ tillbaka däcket på rotorn och finger åt alla muttrarna. Sänk bilen och dra åt alla klackarna med däck järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57703.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.