Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Anvisningar för Blödning Bromsar

Termen "blöder bromsarna" avser ett förfarande där en kontrollerad mängd bromsvätska avlägsnas från bromsen hydraulsystem på de lägsta punkterna, bromscylindrarna vid varje hjul. Denna procedur inte bara avlägsnar all instängd luft från systemet, men det också rensar systemet av slipande fasta partiklar eller vatten-förorenad bromsvätska som kan ansamlas i systemet. Blödning bromsarna på en regelbunden basis kommer att förlänga livslängden på komponenterna bromssystem och hjälper till att hålla systemet fungerar optimalt. Detta förfarande är väl inom förmågan hos de flesta helgen DIY mekanik. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Vehicle jack
Safety står
Penetrerande olja
Box skiftnyckel
Clear vinyl slang
Bromsvätska
Container

Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på fast och jämn mark. Sätt automatväxellådor i parken, och manuella växellådor i första eller backväxel. Ställ i nödbromsen. Lossa muttrarna på den bakre passagerarsidan hjul ungefär ett helt varv vardera. Lyft bilen och stödja det säkert på en säkerhet monter. Avsluta bort hjulet.
2

Hitta bleeder bulten. Detta är en liten bult med en bifogad nippel som vanligtvis finns på baksidan av en trumbroms nära anslutningspunkten mellan bromsledningen och cylindern, eller baksidan eller ovanpå en skiva bromsok.

3

Blötlägg bleeder bulten med penetrerande olja och vänta en halvtimme eller mer för oljan att arbeta in i korrosion på gängor. Använd en god kvalitet box fast nyckel för att lossa något på skruven. Bulten är bräcklig så inte tvinga den. Om kolven inte rör sig sedan dra det igen med penetrerande olja och låt den stå i minst en halvtimme innan du försöker igen. Applicera inte värme för att lossa bulten eftersom det kan skada den linjen gummi broms och tätningar kolv.
4

Håll skiftnyckel på bleeder bulten medan du skjuter en längd av genomskinliga slangen över bulten bröstvårtan. Placera den andra änden av röret i en behållare som delvis är fylld med bromsvätska. I slutet av röret bör nedsänkt i bromsvätskan för att förhindra luft från att strömma bakåt in i systemet. Hitta bromsvätskebehållaren
5

. Detta är normalt en genomskinlig plastbehållare som ligger nära den bakre delen av motorrummet på förarsidan. Ta av locket på behållaren och sifon bromsvätskan ut. Kassera den använda vätskan enligt lokala föreskrifter. Fyll på behållaren med ny bromsvätska som överensstämmer med fordonstillverkarens specifikationer. Byt tanklocket.
6

Lossa bleeder bulten långsamt tills bromsvätskan börjar dribbla ut genom röret. Starta bilen och tryck försiktigt på bromspedalen några gånger för att pressa gammal bromsvätska och eventuell luft eller föroreningar ut genom bleeder bulten. Dra åt bleeder bulten, är noga med att inte dra eller skada bulten. Fyll på bromsvätskebehållaren med ny vätska och upprepa blödande proceduren tills ny vätska kommer ut ur bleeder bulten.
7

Dra åt bleeder bulten, var försiktig så du inte skadar eller hårt bulten. Byt ut hjulet och sänka bilen.
8

Upprepa proceduren på den bakre förarsidan broms, följt av passagerarsidan broms, och slutligen den främre förarsidan broms. Tanken är att börja med bromsen längst bort från bromsvätskebehållaren och framsteg till bromsen som ligger närmast till reservoaren.
9

Justera bromsvätskenivån till märket FULL på behållaren, och testa bromsfunktionen innan du kör fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58547.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.