Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Abs Vs. Standard Bromsar

Sedan tillkomsten av det låsningsfria bromssystemet eller ABS, har debatten rasat om huruvida en bil är säkrare med eller utan detta system. Även på ytan, verkar frågan enkel, det är faktiskt ganska komplicerat. Vissa hävdar att människor är beroende av ABS för mycket och ta chanser som de annars inte skulle ha gjorts. Andra hävdar att ABS-funktionen räddar liv genom att låta föraren att bibehålla styrförmåga när han annars inte skulle ha det. Fördelen med ABS

Tidiga studier visade en ökning ensam förare olyckor på ABS-utrustade bilar och lätta lastbilar och tillskrevs drivrutin fel i bromsningen. Den vanligaste tekniken för att pumpa bromspedalen när hjulen låser sig, och de tidiga ABS trycka tillbaka på förarens fot bidragit till denna ökning. Det har skett en kraftig minskning av antalet av dessa typer av olyckor i senare studier.

När ABS-utrustat fordon har fördelen ligger i att bibehålla styrförmåga och stabilitet. Förmågan hos låsningsfria bromsar att tillåta föraren att styra runt ett objekt är vad systemet har utformats för att göra. Så den främsta fördelen är förmågan att styra ut för en olycka, i stället för att låsa hjulet och sladd till en olycka.
Nackdelar med ABS

Medan många människor tror bromssträckan är kortare med ABS, har studier visat att det inte finns någon signifikant minskning i de flesta fall. Undantagen är löst grus och snö, där konventionella bromsar stannar något bättre på grund av det lösa materialet kila framför däcken.
Standard Bromsar

stor nytta av icke-ABS-bilar är de minskade kostnaderna. Icke-ABS-bilar har betydligt lägre reparationskostnader över ABS-bilar. Det faktum att många ABS-bilar kräver speciell utrustning och utbildning för att korrekt lufta ur systemet, och den ökade komplexiteten och dyra delar, orsakar reparationskostnad vara betydligt högre.

Med vanliga bromssystemet, riktningsstabilitet och kontroll under en panik stopp är dess svagheter.
Human Factor

en NHTSA test analys daterad augusti 2000, fann man inget samband för att indikera en förändring i drivrutinen beteende på grund av ABS. I studien dras slutsatsen att 44 procent av förarna i icke-ABS-utrustade fordon inte kunde undvika en olycka i motsats till 20 procent i ABS-utrustat fordon. Ingen märkbar förändring av förarens reaktioner noterades.

Men på grund av missuppfattningar om ABS, chaufför förtroende för en minskning av stoppsträcka kan leda till ökningar i olyckor. Svaret på detta problem kommer att vara i förarutbildning för att övervinna dessa missuppfattningar och utbilda nya förare i korrekt användning av ABS.
Slutsats

slutsatser vi kan dra av den statistik är att tidigare ABS lidit brist på förarutbildning, och sedan tidigare förarutbildning lärde tekniker kontraproduktivt att ABS-funktionen, en ökning i olyckor observerades. Men som förarutbildning kommer inline med ABS-funktion, en minskning av olyckor efterlevs och kommer sannolikt att fortsätta att förbättras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57309.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.