Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorer på en Mazda Tribute

infördes 2001, är Mazda Tribute den importerade versionen av Ford Escape trots att den är tillverkad i USA presenterar två-eller fyrhjulsdrift, presenterar SUV också skivbromsar fram, men kan ha antingen bakre vals eller bakre skivan. Byte av rotorerna på antingen den främre eller bakre axeln använder samma förfarande även de bakre rotorerna omfatta små bromsbackar som fungerar som en del av parkeringsbromsen mekanismen. Även kuddar ska bytas varje gång rotorer ändras, är det inte alltid nödvändigt, speciellt om dynorna bara ersattes. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppkloss
Lug
skiftnyckel 6-tums C-clamp
Breaker bar
Metric Hylsnyckelsats
Caliper krok
Cutting vallarna
Penetrerande smörjmedelsspray
Hammer
Die kvarn med grova rekonditionering skivor
Ersättningsbromsbelägg rotorer
Broms Spray equipment shop trasor
Visa fler instruktioner
1

Placera ett hjul chock bakom en av de bakre däcken om du ersätter de främre rotorerna eller framför ett framdäck om du byter de bakre rotorerna. Du bör handbromsen om du ersätter de främre rotorerna men tillämpar inte det för den bakre, annars kommer du inte att kunna ta bort rotorerna.
2

Lossa muttrarna 1 /8 varv med klacken skiftnyckel på de två hjulen på axeln du lyfter. Addera 3

Lyft axeln med domkraften och stödja Tribute på pallbockar i en trygg och säkert sätt.
4

bort muttrarna och hjul.
5

Placera 6-tums C-klämman över okhuset så toppen av klämman är på baksidan av tjocklek och den främre enheten av klämman är på fästplattan av den främre dynan. Var försiktig så att du inte klämmer utombordaren pad-hållarfjädern klipp med klämman.
6

Dra åt klämman nog att göra bromsok flytta fram och tillbaka på bilderna ca 1/2 tum. Du behöver inte komprimera kolven helt ersätta rotorerna, men du måste se till att du har tillräckligt med utrymme att placera bromsok och stoppningselementet tillbaka på en ny rotor.
7

Ta bort de två bromsok fästkilar med en breaker bar och en metrisk socket.
8

Avlägsna bromskaliperenheten från rotorn och sedan hänga i chassit med ett skjutmått krok.
9 < p> Ta bort rotor låsringar som kan (eller inte) vara närvarande på lug dubbar. Dessa tunna metall hållare behöver inte återanvändas. Skär bort dem med ett par skära vallar och kasta dem.
10

ur rotorn. Om rotorn sitter fast på navet, spraya en liberal mängd penetrerande smörjmedel längs nav-till-rotor söm och slå plattan i rotorn med en hammare för att bryta det gratis. Var försiktig på de bakre rotorerna eftersom du kan skada bromsbackar integrerade i parkeringsbromsen systemet.
11

Rengör ytan och kanterna av navflänsen med en die grinder och en grov rekonditionering skiva. Ta bort så mycket rost och korrosion som du kan.
12

Spraya nya broms rotorer med broms renare spray för att ta bort rost förebyggande beläggning de kommer förpackade med. Spraya båda sidor av rotorerna. För de främre rotorerna, spraya lite i ventilerna också. Torka ytan av rotorer med en trasa. Det är okej om ventilerna är fortfarande våt som aerosolspray själv avdunstar ganska snabbt.
13

Placera den nya rotorn på navet flänsen och sedan ersätta bromskaliperenheten över rotorn. Passa bromsok bultar till sina respektive hål i knogen och dra åt dem med momentnyckel inställd på 110 foot-pounds och en metrisk socket.
14

byter hjulet och lug nötter och dra åt klacken muttrar till 100 foot-pounds med momentnyckel och uttag.
15

Upprepa rotorn ersättning för den andra sidan. Rotorer bör alltid bytas i axelsatser. Fotbromsen
16

Pump tills den känns fast när Tribute sänks tillbaka på marken. Detta kommer sits dynorna till de nya rotorer. Avlägsna hjulkloss och sedan provköra Tribute för korrekt bromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57556.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.