Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort stötdämpare med Stripped Nuts

Att handskas med en avrundad eller avskalade mutter eller bult är en konst. Först måste du bestämma varför muttern revs. Det kan vara att bulten är fryst på plats på grund av korrosion eller bara överanvändning av ett missbrukat verktyg. Hursomhelst, du måste använda några kreativa tekniker för att ta bort muttern, att veta att när den är avstängd, det är för evigt. På en chock, kan detta vara särskilt frustrerande på grund av tillgång till, men det kan göras hemma. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Spray penetrerande olja
skiftnyckel satt
Två skruvstäd grepp
tigersåg med metallblad

Visa fler instruktioner
1

lyfta fordonet upp med domkraft och ställ den på pallbockar. Avlägsna däcket ligger där chocken bulten är att du vill ta bort med däcket järn. Spraya chock bulten med avskalad ut muttern med spray penetrerande olja.
2

Kläm de vise grepp på den avskalade mutter som du vill ta bort. Se till skruvstäd grepp är så hårt som möjligt på muttern så att den inte beröva muttern ytterligare. Använd en fast nyckel på bulten på andra sidan av chock om möjligt, och om det är rundade eller skalas också, klämma på ytterligare ett par skruvstäd grepp.
3

Vrid skruvstäd grepp om den avskalade motsols för att lossa den. Om det kommer ut, sedan frikoppla skruvstäd grepp och ta bort bulten eller stöt på den andra änden. Om den inte gör det, gå vidare till steg 4.
4

Skär muttern bort av chock eller bult med tigersåg. När bulten är avstängd, ta bort resten av chocken eller bulten på den andra änden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60317.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.