Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar trumbromsar på en Neon

Byta bromstrumman inte är allmänt krävs. Ändå kommer de bär och kan behöva ersättas någon gång. Att låta bromsbackarna att bära för långt ner är en vanlig orsak till skador på broms trummor, så se till att kontrollera bromsarna regelbundet och byt dem vid behov. The Neon använder bromstrummor på baksidan av bilen bara. Du hittar reservdelar via Dodge återförsäljare eller på de flesta auto-delar butiker. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Flat skruvmejsel
Broms sked
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på de bakre hjulen på din neon med en rörtång, men inte ta bort dem från dubbar. Lyft den bakre delen av bilen tills däcken är i luften flera inches, med hjälp av en domkraft, sedan placera en uppsättning pallbockar under bakfjädringen att stödja bilen.
2

Ta bort muttrarna från hjulbultar och ställ dem åt sidan. Dra däcken från bilen och ställ dem åt sidan för nu.
3

Leta inspektionshålet i bromstrumman fästplattan från baksidan. Sätt en liten skruvmejsel i hålet och lyft justeraren tang något, skjut en broms sked i hålet och vrid justerings ned, dra bromsbackarna från trumman.
4

Fatta trumma med båda händerna och dra den rakt ut bromsbackarna. Installera den nya trumman, glider den över skorna och dubbar hjul. Skjut in den hela vägen tills den bottnar på hjulnavet och kommer inte gå längre.
5

Vrid bromsjusteringsanordning med bromsen sked tills skorna precis börjar att dra på den nya trumman när du vrider den. Flytta till motsatt sida och upprepa processen.
6

Montera hjulen på bilen, följt av muttrarna. Dra åt muttrarna med en rörtång. Hissa upp bilen av domkraften står med en domkraft. Avlägsna domkraften från under bilen och sänka domkraften, ställa bilen på marken.
7

Dra åt hjulmuttrarna med vikten på däcken. Efter flera dagar av normal körning, kontrollera igen åt muttrarna så att de inte har luckrats upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58369.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.