Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den bakre valsen på en 2002 Ford Focus

Ford Motor Co introducerade Focus som sin nya instegsmodell liten bil år 2000. Focus levereras som standard med skivbromsar fram, och beroende på årsmodell och trim nivå, antingen bak trumma eller skivbromsar. Den trumbroms designen antogs av Ford för Focus är något annorlunda än många andra fordon. I synnerhet är avlägsnande av trumsammansättningen mer komplicerat än på många andra små bilar. Beväpnad med lite kunskap och lite uthållighet kan amatör mekaniker ta bort trumman och utför sin egen service trumbroms. Saker du behöver
hjulblock
Lug nut skiftnyckel
Bil jack
Säkerhet stå
Hylsnyckelsats med spärrfunktion handtag, vridbar adapter, utökningar och stora breaker bar
Mallet
Penetrerande olja
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en fast och jämn yta. Sätt automatväxellådor i parken och satte manuella växellådor i första eller backväxel. Ställ inte nödbromsen. Säkert blockera de främre hjulen för att förhindra förflyttning av bilen. Lossa muttrarna på bakhjulet ett helt varv och sedan jack upp bilen. Placera bilen säkert på en pallbock. Helt ta bort muttrarna och dra av hjulet.
2

bort de fyra fästskruvar som håller fast trumman och navaggregatet. Bultarna är åtkomliga från baksidan av bromsen, och kan bäst nås med en hylsnyckel, svivel adapter och förlängning. Om du inte har en vridbar adapter, ta sedan bort bulten som håller fast den nedre änden av staget och svänga staget ur vägen för att ge tydlig åtkomst till trumsammansättningen fästskruvar. Om bilen är utrustad med ABS-bromsar, lossa därefter ABS tråden genom att dra ut kontakten ur uttaget på bromsen fästplattan. Dra ut trumman och navet från axeln spindeln. Om trumman är svåra att ta bort, först vara säker på att parkeringsbromsen är helt urkopplad. Knacka på utsidan axeln av trumman med en gummi-eller plasthammare för att lossa trumman. Detta är trumman-borttagning förfarande som rekommenderas i Focus verkstadshandbok.
3

En alternativ trumma-borttagning förfarande är att ta bort navet muttern som håller trumman till navet och dra sedan trumman rakt av navet. För att komma åt navmuttern, först bända bort locket navmuttern. Var försiktig så att du inte skadar locket så att det kan återanvändas vid monteringen. Använd en stor socket och breaker bar för att avlägsna navet muttern. Om trumman är svåra att ta bort, först vara säker på att parkeringsbromsen är helt urkopplad. Knacka på utsidan axeln av trumman med gummi eller plast klubba för att lossa trumman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58546.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.