Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lufta ABS-bromssystem på en 1989 Silverado

Den 1989 Chevrolet C /K 1500 var utrustad med bakbromsarna hjul låsningsfria, allmänt känd som RWAL. Det låsningsfria bromssystemet eller ABS kräver en primär och sekundär blödning för att avlägsna all luft ur systemet. Systemet kombinerar ABS-modulen med den primära bromssystemet och innehåller även en kombination ventil och en isoleringsventil-dumpventilen. Alla dessa komponenter måste blödde på 1989 C /K 1500 RWAL systemet. Blödning bromsarna kommer att skapa starkare bromskraft genom att utvisa luft som försvagar den från systemet. Den RWAL system bör blödde helst en rad tas bort eller efter byte några komponenter bromsledningen. Saker du behöver
Däck järn
2-ton eller större kapacitet domkraft
4 pallbockar
1 burk PB Blaster, Liquid Wrench, Freeze-Off eller liknande genomträngande spraya
Open- end skiftnyckel satt
1 gallon eller större spillbacken
1 kopp eller tom smör container
assistenten eller andra personen
tång låsning eller eltejp för 1-pint DOT 3 eller högre bromsvätska

Visa fler instruktioner
1

Park Chevrolet på en helt nivå uppfart eller yta. Öppna huven på 1500. Kontrollera nivån i bromsvätskebehållaren och fyll den till "FULL"-märket på sidan, om det behövs. Montera oljebehållaren locket och membranet tillbaka till reservoaren, och låsa den igen när du är klar fyller.
2

Lokalisera kombiventilen nedanför huvudcylindern och reservoar. Kombinationen ventilen endast har en tråd går till det. Förväxla inte detta med dumpventil, som har fyra trådar. Lokalisera stiftet på toppen av kombinationen ventilen. Montera låsning tång eller tejp runt kombiventilen att hålla stiftet nere för hela blödning processen.
3

Lossa främre hjulmuttrar lug med ett däck järn. Höj framför lastbilen med en domkraft. Placera pallbockar under främre rambalkar, bara inåt från de nedre länkarmarna. Sänk bilen på läktaren. Ta bort de främre muttrarna, ta sedan bort framhjulen från lastbilen.
4

Lossa de bakre hjulmuttrar lug med ett däck järn. Höj bakdelen av trucken med en domkraft. Placera domkraften under bakaxeln bostäder, ca 6 inches inåt från bakdäcken. Sänk bilen på läktaren. Ta bort de bakre muttrarna helt, ta bort bakhjulen från lastbilen.
5

Spray alla fyra avluftningsskruvarna på främre och bakre bromsarna med aerosol rost genomträngande spray. Spraya blödare inåt på de främre bromsok så att du inte råkar få den genomträngande spraya på någon av dina främre bromsdelarna. Låt penetrerande spray för att ställa om avluftningsskruvarna under minst 10 till 15 minuter. Be en assistent för att sitta i förarsätet på lastbilen noga efter penetrerande sprayen har satt.
6

Instruera din assistent att bromspedalen så långt det går nedåt och håll det. Placera en långpanna under passageraren bakbroms församling. Öppna luftningsskruven på passagerarsidan bakbroms församling med en skiftnyckel. Låt kombinationen av bromsvätska och luft att lämna systemet och gå in i droppskålen. Stäng luftningsskruven och instruera din assistent för att släppa upp bromspedalen. Upprepa detta steg tre gånger på passagerarsidan bak på lastbilen.
7

Upprepa steg 6 på förarens bakbroms församling. Kontrollera bromsvätskebehållaren under huven, och fylla behållaren om det behövs. Montera behållaren locket och membranet och låsa den, är när du fyller klar.
8

Instruera din assistent att trycka ned bromspedalen så långt ner det går och håll den. Placera droppskålen under passageraren främre bromsok. Öppna luftningsskruven på bromsok med en fast nyckel och möjliggöra en kombination av bromsvätska och luft att fly. Stäng luftningsskruven och instruera din assistent för att släppa upp bromspedalen. Upprepa detta steg tre gånger på passagerarsidan av lastbilen.
9

Upprepa steg 8 för att slutföra den primära blödning på förarens främre bromsok. Kontrollera bromsvätskebehållaren, och fylla den om det behövs. Montera och lås behållaren locket och membranet vid påfyllning är klar.
10

Placera tråget under passageraren bakbroms församling. Instruera din assistent att pumpa bromspedalen fem till tio gånger, eller tills bromspedalen blir stel och svår att sänka. Berätta din assistent för att hålla vikten på foten på pedalen och följ pedalen i golvet i lastbilen. Öppna passageraren skruven bak bleeder. Stäng luftningsskruven när trycket från ledningen släpps. Upprepa detta steg tills endast bromsvätska kommer ut ur bakre bleeder, snarare än luft och vätska blandas.
11

Upprepa steg 10 på förarsidan bak, följt av passageraren fram, sedan förarens framsida lastbilen, för att slutföra avluftning. Kontrollera din bromsvätskebehållaren när du flyttar från baksidan till framsidan av lastbilen, och fylla den om det behövs. Montera locket och membranet vid påfyllning sker, och låser behållaren locket på plats. Instruera din assistent för att lämna bilen noggrant. Ta låstången eller tejp från kombiventilen stift.
12

Installera alla fyra hjulen på lastbilen och dra åt muttrarna ombonade med ett däck järn. Lyft den bakre delen av lastbilen bort av pallbockar, ta sedan bort domkraften från under lastbilen. Sänk bilen till marken. Höj framför lastbilen bort av pallbockar, ta sedan bort läktaren underifrån trucken. Sänk framför lastbilen till marken. Dra åt alla fyra hjul muttrarna i en "stjärna" mönster till 120 foot-pounds av vridmoment, med en 1/2-inch-drive momentnyckel och hjulmutter uttag.
13

Instruera din assistent att luta dig tillbaka i förarsätet på lastbilen. Placera en kopp eller tom smör behållare under isoleringen-dump ventil, som har fyra ledningar anslutna till ledningsnätet. Instruera din assistent att pumpa bromspedalen tills pedalen är hård och att hålla foten på pedalen och följ den i golvet. Öppna luftningsskruven på undersidan av isoleringen-dumpventilen att släppa ut luft från ventilen. Stäng luftningsskruven när trycket har släppts, och berätta för din assistent för att släppa upp bromspedalen.
14

Upprepa avluftningen i steg 13 tills endast bromsvätska lämnar isolering-dump ventil. Kontrollera och fyll vätskebehållare. Montera och lås behållaren locket när du är klar fyller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59325.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.