Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bromsrotorn i en 2007 Camry

I ett direkt svar på Hondas populära Accord, släppte Toyota en medelstor bil av sina egna, Camry. Den initiala Camry slå ut Accord i de områden som betydde mest för köpare: total längd, benutrymme och hästkrafter. 2007 års modell medfört en intensiv redesign för Camry. Toyota eliminerat jämnt utseende Camry till förmån för en mer elegant och aggressiva utseende kropp. 2007 Camry kom standard med främre och bakre skivbromsar för att minimera bromssträckan. Byte av rotorerna på 2007 Camry är en enkel process som endast kräver grundläggande verktyg. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Blocknyckelsats
bungee rep
Momentnyckel
Nya bromsbelägg
Skivbroms fett
dräneringskärlet
Box skiftnyckel
8-tums C-clamp
1 liter DOT 3 bromsvätska
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner Rotorer
Front
1

Lossa de främre muttrarna, men ta inte bort dem, med en spärr och uttag. Höj framsidan av Camry med en domkraft och skjut pallbockar under bilens hjälpramen. Sänk Toyota på domkraften. Ta bort muttrarna och dra hjulen från Camry.
2

Håll den övre bromsok styrpinnen stadigt med en kombination skiftnyckel och lossa bromsok bulten med en spärr och uttag. Upprepa detta steg på nedre bromsok bult och styrpinne. Dra bromsok uppåt och bort bromsok fästet. Häng bromsoket från en närliggande upphängningskomponent med ett gummiband
3

Skjut bromsbeläggen ur bromsok fästet och dra pad tofflor -. Den tunna, shims metall ovanför och nedanför bromsbelägg - från konsolen. Ta bort de två Bromsokshållare bultar med en spärr och uttag, och dra bromsok fästet av främre navet.
4

Ta rotorn och dra bort det främre navet. Ställ en ny rotor på den främre navet.
5

Ställ bromsok fästet tillbaka på den främre navet och hand-gänga sina fästskruvar. Dra åt Okfäste bultar till 79 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Press ny platta tofflor - ingår med nya bromsbelägg - i spåren bromsbelägg på bromsok fästet, de tofflor bildas, så att de bara passar på ett sätt
6

Applicera ett tunt lager av skivbromsar. fett på baksidan av de nya bromsbelägg och skjut kuddarna i sina guider i bromsok fästet.
7

Skjut ett uppsamlingskärl under bromsoket.
8

Ställ in en fast nyckel på avluftningsventilen på baksidan av bromsoket. Placera den gamla inre bromsklossen i tjocklek, så den får kontakt med bromsok kolv. Placera en 8-tums C-klämman över bromsoket, så dess fasta del nuddar den bakre bromsok och dess skruv delen berör den gamla inre bromsklossen.
9

Vrid avluftningsventilen en fjärdedel vrid moturs och omedelbart börja dra åt C-klämman. Fortsätt att dra åt klämman tills kolven dras tillbaka helt i bromsoket. Omedelbart stänga avluftningsventilen genom att vrida den medurs. Ta bort C-clamp, gamla bromsbelägg och hylsnyckel.
10

Ställ tjocklek på bromsok fästet och dra åt sina fästskruvar. Håll bromsok styrpinnarna med en kombination skiftnyckel och dra åt bromsok bultar till 25 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
11

Installera framhjulen på Camry s FRAMHJULSNAV och dra åt muttrarna. Höj Camry av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk Toyota till marken och dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 76 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
12

Tryck och släpp upp bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern, och lägga ny DOT 3 bromsvätska så att nivån på "Max" linje, om det behövs.
Bakre Rotorer
13 < p> Lossa de bakre muttrarna med Ratchet och uttag - ta inte bort muttrarna. Lyft den bakre delen av Camry med en domkraft, och skjut pallbockar under bakvagnen. Sänk Camry vidare till domkraften. Ta bort de bakre muttrarna och dra bakhjulen utanför navet.
14

Följ steg 2 och 3 i avsnittet "främre rotorerna" för att ta bort bromsok, bromsbelägg och bromsok fästet.

15

Dra gummiplugg - parkeringsbroms sko justerare plug - från rotorn fästplattan. Sätt en platt skruvmejsel i hålet där pluggen var tills bladet av skruvmejseln i kontakt med den stjärnformade hjul - parkeringsbromsen skon inställningsratten. Rotera hjulet upp med platt skruvmejsel tills rotorn drar av med lätthet.
16

Ställ en ny rotor på bakre navet och dra åt två muttrarna på hjulet dubbar för att hålla rotorn på plats. Snurra rotorn medurs när du vrider på parkeringsbromsen hjul sko justering nedåt tills rotorn slutar snurra. Vrid parkeringsbromsen hjul sko justering uppåt tills rotorn börjar snurra fritt igen. Tryck parkeringsbromsen skon tillbaka skaderegleraren plugg i hålet på rotorn fästplattan. Ta bort de två muttrarna.
17

följer du steg 5 till 10 i avsnittet "främre rotorerna" för att installera om bromsok fästet och bromsbelägg, komprimera bromsok kolv och installera bromsok, åtdragning av bromsok Fästets bultar till 46 foot-pounds och bromsok till 20 foot-pounds.
18

Ställ bakhjulen tillbaka på Camry bakre nav och dra åt muttrarna. Höj bil utanför domkraften och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 76 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
19

Push och släpper bromspedalen upprepade gånger tills det känns svårt. Kontrollera vätskenivån i bromshuvudcylindern, och lägga ny DOT 3 bromsvätska tills nivån når "Max" linje, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59294.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.