Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rattstången i en 96 Chevy Truck

Ratten kolumnen på en 1996 Chevrolet lastbil ansluter ratten till styrväxeln, som vänder framhjulen. Dessa kolumner kommer i tilt-och icke-platta former, och de kan bryta ner och utveckla överdrivet spel från år av användning. Ett sätt att fixa detta överdrivet spel är att ta bort den gamla rattstången och ersätta den med en ny från GM, eller en återanvänd en från eftermarknaden. Saker du behöver
Litet blad skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel som
1/2-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Steering hjul avdragare
ersätter rattstången
Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Unbolt styrningen mellanaxeln-som ligger på förarens sida av brandväggen under bromsservon-från rattstången med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Koppla de negativa och positiva polerna från batteriet med en skiftnyckel.
2

Titta på baksidan av ratten och hitta de två åtkomsthålen för krockkudden. Skjut den lilla bladet skruvmejsel i de två hålen för att frigöra krockkudden från hjulet, dra sedan krockkudden bort från hjulet. Koppla ledningarna till hjulet. Unbolt centrumskruven på ratten med 1/2-tums Ratchet, utbyggnad och uttag, sedan ta bort ratten från kolonnen med 3/8-tums Ratchet och uttag och ratten avdragare.

Billiga 3

bort kåpa under rattstången med 1/4-tums Ratchet och uttag. Unbolt rattstången från botten av instrumentbrädan med 1/2-tums spärrfunktion, förlängning och ingångar. Koppla ledningarna till rattstången för hand, dra sedan kolumnen ned från instrumentpanelen och ut från brandväggen. Ta kolonnen bort från lastbilen.
4

Bär ersättande kolumnen i det inre med båda händerna, och sedan styra botten av kolonnen till fabriken hål i brandväggen. Bolt kolumnen till instrumentbrädan med 1/2-tums Ratchet, utbyggnad och uttag, sedan installera gummi trim vid basen av ersättande kolumnen i brandväggen med händerna. Anslut ledningarna från ersättare rattstången i lager ledningsnätet för hand.
5

Montera hjulet fabriken ratten på kolonnen med fabriken muttern och 1/2-tums ratchet, förlängning och uttaget. Anslut krockkudden i ledningarna på kolonnen, skjut krockkudden i ratten tills den låses på plats. Gå under huven och skruva fast rattstången till mellanaxeln med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Sätt tillbaka de negativa och batteripolerna på batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61595.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.