Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att ta bort envisa bromsok bultar

Det är frustrerande för gör-det-själv eller rutinerade mekaniker att konfronteras med envisa bromsok bultar under en rutinmässig broms reparation. Eftersom det finns hundratals bromsok stilar och olika tjocklek applikationer bult, kan det bli en utmaning, även med en välfylld verktygslåda. Även om det finns några knep som kan hjälpa, tålamod, kunskap och rätt verktyg är de bästa sätten att frigöra bultarna utan att bryta dem. Saker du behöver
1/2-inch-drive 36-tums breaker bar
Penetrerande bespruta
1/2-inch-drive sexgradig inverkan Hylsnyckelsats
Hex-head eller Torx- huvud bitar (om tillämpligt) katalog Pry Tool Review Bolt extractor kit
Hammer
ACETYLEN eller bärbar gasolbrännare
Nya bromsok bultar och bussningar (frivilligt, om tillämpligt) katalog bänkslipmaskin med tråd -borste hjul
Borrmaskin och borrar in
Caliper honing set
Arbetsbänk
bänk skruvstäd
dräneringskärlet
Bromsslang crimp
antikärvningsmedel

Visa fler instruktioner
1

Spray bromsok bultar med penetrerande spray och låta smörjmedlet 10 till 15 minuter för att dra i. Om tillämpligt, ta bort gummistövlar täcker bultarna genom att försiktigt bända bort dem.
Sida 2

Välj lämplig storlek socket, hex-head bitars eller Torx-huvud bit att ta bort bromsok bultar. Fäst verktyget till en breaker bar och försöka ta bort bulten. Använd inte överdriven kraft när bulten inte bryta sig fri.
3

Lys upp facklan och hetta längs insidan av bromsok bostäder där bromsok bulten sticker ut. Var noga alla gummistövlar har utvunnits eller du kommer att skada dem med facklan. Värm inte upp huvudet på bulten, bara bromsoket. Håll facklan från luftningsskruven och bromsok kolv. Om det behövs, även värma huset av bromsok som omfattar hela längden av bulten.
4

Applicera breaker bar och lämpligt verktyg för bromsok bult och försöka bryta det fria igen. I händelse av bromsok bulthuvud remsor, pund en bult extractor på huvudet av bulten och använd en lämplig storlek socket att para till slutet av utdragaren.
5

Upprepa steg 3 så ofta som nödvändigt för att bryta den interna korroderade sigill bulten. Ju varmare det okhuset blir, desto bättre chans att lyckas för envisa bultar. När okhuset är röd, tillämpa Steg 4 igen för att bryta bromsok bolt gratis. När bulten är redo att komma ut, kommer du att höra det gnisslande när du vrider det moturs. Värma vid behov tills bulten frigörs.
6

Drill eller finslipa bromsok bulthålet för att rengöra de invändiga korrosionen som orsakade bulten att gripa. Använd en lämplig storlek borr för att matcha diametern på bulten. Vissa flytande bromsok kan behöva ha de inre bilderna avlägsnas för att ordentligt smörj.
7

Ta med gamla bromsok bolt till bänkslipmaskin och rengör ytan och trådar av med hjulet stålborste . I händelse av bromsok bolt var nedsatt i extraktion, ersätta den med en ny.
8

Applicera ett lager antikärvningsmedel till bilderna och /eller den släta axeln av bromsok bult. Installera när så önskas och dra åt bulten till tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57459.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.