Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av problem SERVOBROMS

När bilarna var första massproducerade, hade de manuella växlingar eller trumbromsar. Idag är de flesta bilar har makt eller skivbromsar som är hjärtat i säkerhetssystemet på din bil. Det är mycket viktigt att bekanta dig med de delar och arbetet i din bromsar till förmån för alla passagerare, själv och fotgängare. Detta kan vara komplicerat om du är ny på att förstå bilar men väl värt ansträngningen när du vet att säkerheten för alla runt omkring dig beror på väl fungerande bromssystem. Saker du behöver
bromsvätska
Bil jack
Lug nut skiftnyckel
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bromsvätskenivån och lägga till mer för att nå fyllnadsmärket om det behövs. Låga vätskenivåer kan orsaka att bromsarna att fungera trögt och ineffektivt.
2

Se till att bromsledningarna är intakt och fäst ordentligt. Eventuella skador på ledningarna eller dålig tätning gör att läcka och hindra bromsvätska från att resa genom systemet.
3

Ta bort eventuella föremål som begränsar förflyttningen av bromspedaler inom foten väl eller bakom brandväggen.
4

Höj framsidan av bilen på bilens uttag och ta av hjulen med en klack skiftnyckel. Dra hjulen från bilen så att du kan komma åt bromsbelägg och bromsok.
5

Check mellan dynorna och hjulskivan. Om dynan och skivan skaver mot varandra när bromsarna inte är i bruk, måste du byta ut dem mot nya.
6

Ta bort dynorna och kolla efter smuts eller olja som kan ha kommit i vägen. Denna typ av uppbyggnad kan störa funktionen av bromsarna.
7

Sänk fronten och höja bak i bilen för att ta bort de bakre hjulen. Kontrollera trummor för slitage, smuts och skador och byt ut om det behövs.
8

Dra åt montering av utrustning på de främre och bakre bromsarna med en skiftnyckel för att minska buller och motstånd från bromsarna.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58548.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.