Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbeläggen på en 96 Chevy Truck

Chevy pickup lastbilar från 1996 års modell är utrustade med låsningsfria skivbromsar på framhjulen av lastbilarna. De skivbromsar använder ett system som tvingar bromsbeläggen mot rotorerna då bromspedalen trycks ner. Bromsbelägg som är slitna kommer inte att ha den materiella bromsbelägget nödvändigt att konsekvent stanna fordonet. Bromsbeläggen är utrustade med slitageindikatorer - små metallklämmor som gör direkt kontakt med rotorn när dynorna är tunna nog för att motivera byte. Lyssna efter ett gnisslande eller gnisslande ljud vid bromsning för ett tecken på att det är dags att byta ut din Chevy lastbilens bromsbelägg. Saker du behöver
Tire block
Handduk
21 mm socket och breaker bar
Jack
Jack står
3/8-tums Allen socket
Ratchet
Flat skruvmejsel
Tvingfäste
Bromsbelägg
Sifon kit (eller Baster)
Visa fler instruktioner
1

Park Chevy lastbilen på en plan vägsträcka eller uppfart. Dra spaken Huvlås att öppna huven och komma huvudcylindern. Placera däck block bakom bakdäcken.
2

bort huvudcylinder GJP och lägga en handduk över behållarens öppning. Håll skräp och smuts från behållaren samtidigt minska trycket för att göra deprimerande bromsok kolvarna lättare.
3

Lossa muttrarna på de främre hjulen på Chevy truck med 21 mm hylsa och breaker bar.
4

Placera domkraften under ramen nära hjulhuset och lyfta lastbilen. Placera en pallbock under axeln och sänk Chevy på ställningen, vilket däcken minst två inches från marken.
5

Ta bort de två bromsok bildspel bultar med en spärr och 3/8- tums Allen socket.
6

Lyft tjocklek från bromsok fästet.
7

Skjut de två bromsbelägg från bromsok väggarna. Använd en platt skruvmejsel för att bända fjäderklämmorna på ryggen av dynorna om de inte kommer lätt glida ur bromsoket för hand.
8

Placera C-klämman över kolven och baksidan av bromsoket. Skruv klämman handtag för att tvinga kolven in i sidan av bromsoket. Ta bort C-clamp när kolvringen är i jämnhöjd med den sida av bromsok.
9

Skjut nya bromsbelägg på sidorna av bromsok och återgå bromsok till dess position på bromsok fästet .
10

Skruva i bromsok bultar och dra åt dem med Ratchet och uttag.
11

Kontrollera huvudcylindern. Nivån av vätska i reservoaren kommer att ha höjts med öppna bromsok kolv. Använd en sifon-kit (eller kalkon Baster) för att avlägsna vätska från behållaren om du är i fara av överfulla behållaren genom att öppna den andra bromsok kolv.
12

Upprepa steg 5-10 för bromsbelägg på andra sidan av Chevy.
13

Byt hjulen på Chevy hjulbultar och skruva på muttrarna. Lyft bilen och ta bort domkraften. Sänk Chevy s däck till marken.
14

Dra åt hjulmuttrarna med 21 mm socket och breaker bar.
15

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern. Placera locket på behållaren och stäng truckens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58065.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.