Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man mäter Dana motbrickorna

Du kan byta ut fästplattan på äldre Corvetter, Thunderbirds och Jeepar med Dana stödplatta. Dana fästplattor görs för fordon med Dana axlar. Dessa fästplattorna håller broms montering så bromsbeläggen kan pressa rotorn och tvinga fordonet att stanna. Dessa fästplattorna kan tas bort från en modell av fordonet och monterats på en annan så länge de är i samma storlek. Automotive kunskap och mekanisk erfarenhet krävs för att ta bort däcken och broms montering för att slutföra denna uppgift. Saker du behöver
Vehicle bruksanvisning Sida 2 våning jack
Wrench in
Intern skjutmått
Caliper
Visa fler instruktioner
1

Placera de två uttagen under den bakre axeln på fordonet så det är en jack under varje stöt. Lyft bilen och ta bort ett av däcken med din nyckel som att utsätta rotorn och bromsbeläggen. Se din bruksanvisning om du är osäker på hur du tar bort däcket.
2

Ta bromsbelägget, rotor och bromsback. Din bruksanvisning ger dig tydliga instruktioner om monteringen av dessa delar. Ställ bromsskon ovanpå axeln. Låt det inte hänga ner eftersom det kommer att sätta stress på de hydrauliska kablarna. Ta fästplattan från axeln.
3

Mät insidan hålen i fästplattan med den interna skjutmått. Dessa är de hål som användes för att montera fästplattan till axeln. Om du använder den här fästplatta för en annan bil, se till att det kommer att passa skruvarna på din axel. Ju större hål i mitten av fästplattan lämnar utrymme för spindeln av axeln. Använd din bromsok för att mäta diametern på spindeln för att se till att den får plats på bilens spindel.
4

Mät utvändig omkrets av Dana fästplattan med ditt bromsok. Denna mätning kommer att låta dig veta om du har tillräckligt med utrymme för att passa fästplattan under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59313.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.