Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar mattor skivbroms

Skivbromsar är de vanligaste bromsarna på moderna bilar. De finns i den främre positionen på de flesta bilar, och många har även skivbromsar i bakre läget liksom. Skivbromsar är mer effektiv och tillförlitlig än trumbromsar, och de är enklare att underhålla och reparera. Installera nya bromsbelägg är en rutinmässig del av skivbroms underhåll, och bilägare kan spara tid och pengar genom att lära dig att utföra denna uppgift själva. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Jack
Pallbockar
skiftnycklar
Mallet
Wire krok eller bungee rep
Skruvmejslar
Kolv upprullningsdon
Brake rengöring vätska
Nya bromsbelägg och shims
bromsfett
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en hård, plan yta. Aktivera parkeringsbromsen. Lossa hjulmuttrar lug ungefär ett helt varv och Jack fordonet upp. Stödja fordonet säkert på en pallbock. Helt ta bort muttrarna och ta bort hjulet.
2

Ta bort de två bromsok styrstång bultar. Rulla bromsok fram och tillbaka ett par gånger för att sprida bromsbeläggen något, lyft sedan bromsok bort skivan och häng den ur vägen på en tråd krok eller ett bungee rep. Var försiktig så att du inte skadar den flexibla broms slang.
3

Avlägsna klämmorna som håller bromsbeläggen i bromsoket. Var försiktig så att du inte skadar klippen så att de kan återanvändas under monteringen. Skjut bromsbelägg och shims ur bromsoket.
4

Dra bromsoket kolven med en kolv upprullningsdon. Placera plattan sårhaken metallen på den inre ytan av den yttre bromsok ram och upprullningsdonet spindel svivel på kolven ansiktet. För fram spindeln för att trycka tillbaka kolven in i cylinderloppet. Var noga med att inte skada tätningen kolven gummi.
5

Följ stegen i omvänd ordning för att sätta ihop bromsen med nya bromsbelägg och shims. Rengör bromsok styrbultar med broms rengöring vätska och sedan belägga dem med frikostigt bromsfett innan du sätter dem i bromsok fästen. Starta fordonet och testa bromsverkan. Byt hjul och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58357.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.