Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar bromsbeläggen på en Hyundai Santa Fe

The Santa Fe är en medelstor sport utility vehicle (SUV) som säljs av Hyundai Motors. Den Santa Fe debuterade i den amerikanska marknaden under 2001, och designen gavs en omfattande översyn för 2007 års modell år. Alla Santa Fes är utrustade med skivbromsar på alla fyra hjulen, och ändra kuddar på dem är mycket lika oavsett modell-året. Santa Fe ägare kan rädda sig själva tid och pengar genom att göra rutinmässiga bromsen tjänsten själva. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Bil jack
Jack står
Skiftnycklar
bungee rep
Mallet
Skruvmejslar
bromskolvens upprullningsdon fett
Brake
Bromsskiva mikrometer
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en hård, plan yta. Shift automatväxellådor till parken, eller manuella växellådor i första eller backväxel. Ställ åt parkeringsbromsen om service en frambromsen. Om service en bakbroms, ställer inte parkeringsbromsen men blockerar framhjulen för att förhindra att fordonet rullar. Något lossa muttrarna sedan höja fordonet med en domkraft och stödja den på pallbockar. Helt ta bort muttrarna och dra av hjulet.
2

Lossa de två bromsok styrstång bultar och dra ut dem. Grip bromsok ram och rulla den fram och tillbaka för att sprida bromsbeläggen tills de rensa skivan. Avlägsna bromsok från skivan och hänga den ur vägen på en tråd krok eller bungee rep. Var försiktig så att du inte skadar den flexibla bromsledningen.
3

Skjut bromsbelägg och shims ur bromsoket.
4

Dra bromsok kolv med en bromskolvens upprullningsdon. Det finns två kolvar på de främre bromsoken och en enda kolv på de bakre bromsok. Placera sårhaken spindel vridbar på ytan av kolven och sårhaken s metallplattan på den inre ytan av den yttre bromsok ram mittemot kolven. För fram spindeln för att trycka tillbaka kolven in i cylinderloppet. För främre bromsarna, upprepa detta för den andra kolven. Var försiktig så att du inte klämmer kolvtätningarna.
5

Inspektera bromsbeläggen. Mät bromsen tjocklek pad foder med en bromsskiva mikrometer. Om det är mindre än 0,0787 av en tum eller om belägget är skadad eller ojämnt slitna, måste elektroderna bytas.
6

mäta tjockleken på bromsskivan på flera ställen runt skivan med mikrometern. Butiken manuella säger att minsta skivan tjocklekar är .96 tum för främre skivor och 0,33 av en tum för bakre skivor på 2006 och tidigare modeller, och 1,04 inches för främre skivor och .37 tum för bakre skivor på 2007 och senare modeller. Byt ut skivan om tjockleken understiger det specificerade minimivärdet, eller om det är djupt gjorde, skeva eller spruckna. Har skivan bearbetas på en Biltema eller broms butik för att reparera mindre skador.
7

ihop bromsen genom att följa stegen ovan i omvänd ordning. Coat bultarna styrstång med bromsfett innan du installerar dem i bromsoket. Starta fordonet och testa bromsverkan. Montera tillbaka hjulet med muttrarna och sänka bilen med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58356.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.