Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Inspektera ett bromsbelägg Före installation

Vissa fordon med skivbromsar har vidöppna fälgar och lättillgänglig och visuell bromsok för att tillåta dig att titta in på dynorna för att övervaka deras tjocklek. Naturligtvis kan du inte se den inre pad, så du får bara halva jobbet gjort. Och bara för att den visuella utombordare pad har massor av friktionsmaterial betyder inte alltid det inre pad gör också. Vissa bilar har inte ens erbjuder lyxen av att titta på utombordaren pad utan att ta bort hjulet, och för andra fordon, måste du ta bort bromsoket för att se slitaget på dynorna. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet (s) katalog Stoppkloss
1/2-tums enhet breaker bar
1/2-tums enhet Hylsnyckelsats
1 /2-tums spärrnyckel
Djupmätare
Ficklampa
skruvmejsel
bungee rep
1/2-tums enhet justerbart momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på en plan, asfalterad yta. Dra åt parkeringsbromsen om du kollar de främre bromsbelägg, men gäller inte det om du kollar de bakre dynorna. Många bakre skivbromssystem fordon införliva tjocklek som en del av bromssystemet, och om du dra åt handbromsen, kanske du inte kan ta bort oket att inspektera dynorna.
2

Placera ett hjul chock bakom en av de bakre däcken om du kollar de främre kuddar eller framför en av de främre däck om du kollar de bakre dynorna. Addera 3

Bryt muttrarna lös på både vänster och höger däck på axeln du inspektera dynorna på att använda en breaker bar och en socket. Lyft axeln, en sida i taget, med domkraft och placera stödbenet (s) i en trygg och säker plats. Du kan inspektera en sida i taget eller lyfta båda sidor för att höja hela axeln. Ta bort muttrarna och hjulet.
4

Titta på bromsoket för att se om det finns en ventil i det främre huset av det. På vissa bilar kommer detta att ge dig en visuell av dynan från sidan. Jämför avståndet på stödplattan av dynan till ytan av rotorn. Vissa bilar kan ha en metall klipp hindrar dig från att inspektera dynorna detta sätt. Och vissa kanske inte ens ha en ventil. Oavsett om fordonet är det eller inte, är det bästa sättet att inspektera dynorna säkert att ta bort bromsoket.
5

Lokalisera de två bromsok bultar och ta bort dem med Ratchet och en socket. Ibland en bult är annorlunda än den andra, så var uppmärksam på vilken är den övre och undre som du tar bort dem.
6

Bänd bromsok utanför kuddar och rotorer (och i vissa fall bromsbelägg skall klippas direkt till bromsok som du försöker bända bort det) med hjälp av skruvmejsel. Ta bort elektroderna från bromsok eller bromsok ankaret, och igen, i fall du bara inspektera dem och inte ersätta dem, infoga en relation med varje dyna och dess position i ankaret eller tjocklek för att ersätta den på samma sätt som du bort det.
7

Bestäm slitage av varje dyna. Saker att titta efter är att dynorna bär jämnt med varandra och jämnt över slätten av den individuella dynan själv. Ojämn eller vinklade slitage på en enda dyna kan betyda dynan blir spänd eller fastnat i ankaret. Ojämnt slitage mellan de två dynorna kan betyda en dyna inte glider bra eller har fastnat i ankaret. Tjockleken av friktionsmaterialet hos dynorna som bär jämnt och ordentligt är lika viktig. Beroende på körförhållandena och bromsning vanor, vill du ha en bra tjocklek på dynan.
8

Använd djupmått att mäta tjockleken på dynan i 1/32-inch steg (gemensam amerikanska mått) . Placera djupmått stopp på friktionsmaterial av dynan och ner spaken till stödplatta av dynan för att få behandling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57153.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.