Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Pitman Arm på en 2000 Sierra

för 2000 GMC Sierra 3/4-ton och 1-tons lastbilar använder en pitman arm för att ansluta styrlänkaget till styrväxeln. Den pitman arm kan bära ner, och om det gör, blir trucken svår att kontrollera. För att åtgärda problemet har styrarmen för att ersättas med en ny. Detta är inte en komplicerad reparation och, även om det kräver ett specialverktyg, tar det under en timme att slutföra. Saker du behöver
Jack
Jack står
½-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Sprint avdragare
Pitman arm avdragare
ersätter pitman arm
ersätter saxsprint
Måla markör
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen på Sierra och lyft upp framför lastbilen med domkraften. Position pallbockar under ramen, sedan sänka domkraften.
2

Ta bort sprinten på pitman armen med sprinten avdragare. Unbolt pitman armen från kulleden på styrlänkaget med ½-tums Ratchet och uttag. Dra pitman arm av kopplingen för hand. Unbolt muttern på pitman armen på styrväxeln med ½-tums Ratchet och uttag.
3

Gör en markering över pitman armen och styrväxeln att ange rätt orientering av pitman armen. Sätt pitman arm avdragare runt pitman armen så den gängade axeln på avdragaren är på splines på styrväxeln. Dra ner pitman arm avdragare med ½-tums Ratchet och uttag tills pitman armen dyker upp på styrväxeln.
4

Transfer märket du gjorde i steg 3 från gamla pitman armen den nya pitman armen med färgen markör. Installera den nya pitman armen på styrväxeln, och se till att rada upp märket på armen med styrväxeln. Dra den på plats med ½-tums Ratchet och uttag.
5

Installera styrlänkaget till pitman armen med ½-tums Ratchet och uttag. Installera ett stift ersätter sprint på styrlänkaget med händerna. Sänk Sierra av domkraften står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61782.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.