Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör en broms jobb på en 2000 Ford Mustang

Uppmärksamhet på detaljer är nyckeln i en bekymmersfri broms jobb på 2000 Ford Mustang. Utrustad med fyra hjul skivbromsar och en Bosch 5.3 låsningsfria bromssystem, fick Mustang slutligen bromskraft det behövs. I utbyte mot denna förfining, toleranser inom områden som högsta tillåtna run-out är mycket snäv jämfört med föregående Mustangs. Resurfacing eller byte av broms rotorer och särskild försiktig vid byte av bromsbelägg kan inte förbises vid service på bromssystemet på den här bilen. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
Stiff wire eller tråd klädhängare
stor skruvmejsel Rotors
, om det behövs
Bromsbelägg
Lug skiftnyckel
Wrench in
Hylsnyckelsats
Tvingfäste
bak skivbromscaliper Tool Review Silicon bromsfett
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
Främre bromsar
1

Position stoppklossar bakom och framför bakhjulen. Lossa främre klack-muttrarna ett halvt varv. Ta inte bort dem vid denna tidpunkt. Höj fordonets front, med hjälp av en domkraft, tills framhjulen är upplyfta från marken. Slide pallbockar under den främre hjälpramen och sänka bilen på pallbockar. Ta bort de främre hjulen och placera dem åt sidan för att undvika risk för snubbling.
2

Avlägsna gummistövlar damm som täcker bromsok glidstiften, och skruva isär de två 10 millimeters glidstiften som fäster bromsoket till bromsok fäste. Använd en stor skruvmejsel för att bända bromsok upp och från rotorn. Häng tjocklek ur vägen med en bit styv tråd eller klädhängare. Ta bort de stora bultarna som håller fast bromsok fästet till styrspindeln. Ta bort bromsok fästet och skjut in rotorn från navaggregatet.
3

Ta broms rotorer till din lokala Biltema eller verkstad och kontrollera dem för tjocklek och kast. Högsta tillåtna kast är 0,001 tum på de främre rotorerna. Minsta tjocklek är 0,970 tum på de främre rotorerna och 0.500 på de bakre rotorerna. Byt ut rotorn om den inte kan bearbetas till dessa specifikationer. Rotorer som är för tunt kommer varp lätt, och rotorer som har alltför stora kast kommer att orsaka pulsationer bromspedal och minskad bromsverkan.
4

Slip bromsen rotorn på navet församling. Placera bromsok fästet över rotorn och skruva ordentligt i styrspindeln. Placera de nya dynorna i hållaren.
5

Öppna luftningsskruven på toppen av bromsok och använda en C-klämma för att skjuta bromsok kolv in i okets hus. Stäng luftningsskruven och ta bort C-klämman. Applicera en liten mängd silikon bromsfett till glidstiften. Skjut tjocklek över de nya dynorna, och skruva fast bromsok fästet med 10 millimeter glidstiften
6

tillbaka hjulen och sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna en sista gång med bilen sitter på marken.
Bakbromsarna
7

Lyft den bakre delen av fordonet på samma sätt som beskrivs i avsnitt 1 . Placera domkraften under bakaxeln rören och sänka bilen på dem. Ta bort drivhjulen och placera ut dem i arbetsområdet.
8

Ta bort de två 10 millimeters glidstiften som fäster oket till den bakre bromsok fästet. Bänd bromsok från hjulet med hjälp av en stor skruvmejsel. Skjut bromsskivan från navet församling. och har det mäts och bearbetas. Den högsta tillåtna springa ut för de bakre rotorerna är 0,002 tum, och minsta tjocklek är 0,500. Ersätt eventuellt rotor som inte uppfyller denna specifikation.
9

Öppna luftningsskruven ovanpå bromsoket. Den bakre oket är utrustad med ett manövreringsorgan för parkeringsbromsarna och kräver kolven som skall skruvas in i okets hus. Använd ett bromsok kolv verktyg för att vrida och trycka bromsok kolven i bromsoket bostäder.
10

Installera de nya dynorna på bromsok fästet och glida bromsok på plats. Applicera en liten mängd silikon bromsfett till bultarna glidstiftet och skruva bromsok till fästet.
11

Byt bakhjulen och sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna en sista gång.
12

Toppa bromsvätskan i huvudcylindern och pumpa bromspedalen för att utöka bromsok i dynorna.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57962.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.