Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar Drum Bromsbelägg

Medan vissa import-fordon använder självjusterande bromsar genom att lägga i parkeringsbromsen och strama upp något slack i kabeln, kräver många inhemska fordon manuellt justera bromsarna. Eftersom de bakre bromsarna bara rymma cirka 25 procent av den bromsförmåga, är det oerhört viktigt att hålla trumbromsar justerades. När de blir ojusterad, frambromsarna överkompensation och kan bli äventyras av förtid slits ut eller orsaka värmeskador på de främre skivor. Saker du behöver Sida 2 hjul kilar
Däck lug-nut borttagningsverktyg
domkraft Sida 2 pallbockar
Penetrerande smörjmedel
Hand skiftnyckel set
Broms-justerande sked
6-tum lång (skaft och blad) tunn skruvmejsel
Hammer
slagskruvdragare
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en hård, plan yta. Placera fordonet i växeln eller i parken, om det är framhjulsdriven. Om det är bakhjulsdriven, dra åt handbromsen och sedan placera ett hjul kil framför ett av framdäcken och bakom en av de bakre däcken för att stabilisera bilen.
2

Frigör parkeringsbromsen när hjulet kilar har placerats.
3

Knäck muttrarna löst ett kvarts varv eller så med klacken-nut borttagningsverktyg.
4

Lyft bakaxeln på fordonet med domkraft och sedan stödja bakaxeln eller fordonets ram på pallbockar.
5

Ta bort muttrarna och hjul.
6

Kontrollera spelet i parkeringsbromsen kabeln för att se om det finns för mycket slack. En kontrollampa tecken är en hängande bak-kabel eller en kabel som inte längre kommer att hålla fordonet på plats när den tillämpas. En lös parkeringsbromsen handtag eller trampa inne i hytten på fordonet är en annan indikator på att du måste dra kabeln justering.
7

Leta fram eller mellanliggande anslutning av bromsvajern till bakbromsen kablar . Eftersom många fordon använder olika metoder för att justera bromskablarna, måste du identifiera om kabeln har möjlighet att dra åt justeringen på det. Närvaron av en gängad bult och mutter kommer att diktera huruvida kabeln är justerbart och kan dras åt. Om muttern och bulten är inte närvarande på anslutningen kommer justeringen av kabeln behöver utföras inne i hytten på fordonet nära parkeringsbromsen handtaget (vissa import-fordon).
8

Spray den gängade delen och muttern i parkeringsbromsen korsningen med penetrerande smörjmedel. Låt det suga in
9

Håll korsningen fästet av kabeln stilla med en hand skiftnyckel och dra åt justeringsmuttern med en annan hand skiftnyckel tills kabeln är inte längre slapp. Testa kabeln genom att lägga i parkeringsbromsen inifrån fordonet och sedan försöka vända de bakre trummorna. Om du inte kan slå dem under tvång, kan kabeln justeringen vara spänt. Släpp handtaget så att du nu kan vända den bakre bromsen trummor.
10

Lokalisera den bakre porten bromsjusteringen på baksidan av fästplattan. Om fordonet inte har en, måste du ta bort trumman. Detta kan kräva penetrerande smörjmedel på nav-till-trumhål korsning och några skarp anstrykning med en hammare på navet av trumman. Om du måste ta bort trumman, hoppa över steg 11 och fortsätt till steg 12. Vissa trummor kan också kräva att ta bort fästskruvarna från navet ansiktet. Om så är fallet, använd en slagskruvdragare och en hammare för att ta bort skruvarna.
11

Ta bort den svarta gummiproppen (om sådan finns) från fästplattan för att komma åt självjusterande mekanism. Sätt i 6-tums tunn skruvmejsel och känsla runt inne i hamnen för att lokalisera självjusterande hållaren.
12

Skjut fästet bort från stjärnan-hjulet med skruvmejseln och sedan in broms-justerande sked för att stänga av stjärnan-hjulet. Om du var tvungen att ta bort trumman, vrid star-hjulet för att expandera bromsbackarna utåt. Om du går igenom porten, vrid ratten tre eller fyra gånger och sedan slå på trumman för att se om det är åtstramning. Om det är uppluckring, vrid star-hjulet i motsatt riktning.
13

Fortsätt att vrida stjärnan-ratten medan du trycker tillbaka på hållaren tills trumman kommer inte längre att vända ett helt varv när spunnet . Detta kommer att ge tillräckligt justering för de bakre bromsbackarna. Om du var tvungen att ta bort trumman, se till att du kan montera trumman tillbaka på bromsbackanordningen eller måste du backa justeringen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57631.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.