Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort vatten från en bil bränslesystem

Ibland fyller ett resultat bränsletank i vatten som förs in i bränslesystemet. Detta händer när en bensinstation lagringstank utvecklar en läcka och marken sipprar vatten i. Vatten är tyngre än bensin och sjunker till botten av bilens bensintank. När detta händer, distribuerar bränslepumpen vattnet hela bränsleledningar och bränsleinsprutarna. Detta låser snabbt motorn och får den att sluta köra. Helt ta bort allt vatten är det enda alternativet. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Hylsnyckelsats
Wrench set
Skruvmejselsats
Rengöringsmedel
Visa fler instruktioner

1

Höja huven på bilen, och använd en skiftnyckel för att koppla bort bilens negativa batterikabeln. Palla upp den bakre delen av bilen, och installera pallbockar under ramen.
2

Töm bränsletanken. Om bränsletanken har en avtappningspluggen, ta bort den med en skiftnyckel och tappa ut bränsle och vatten blandningen i lämpliga behållare. Om inte ta bort banden bränsletanken med en hylsnyckel och använda en domkraft lägre bränsletanken. Ta bort bränsleslangar linje med en skruvmejsel, lossa den elektriska kontakten som driver bränslepumpen och dra tanken från under bilen.
3

Ta bränslepumpen från tanken genom att ta bort Kvarhållningsringen eller skruvarna som håller pumpen på plats. Töm tanken i behållare som kommer att hålla förorenat bränsle. Byt ut bränslepumpen när tanken är tom och installera den i bilen. Tillsätt flera liter färsk bensin i tanken.
4

Ta ur startnyckeln säkringen eller kopplar bort tändspolen. Koppla bränsleskenan från motorn, och ta bort bränsleinsprutarna. Ta bort tändstiften. Spola bränsleskenan med rengöring lösningsmedel, såsom mineralterpentin eller toluen. Anslut batteriet, och har en assistent vrida om nyckeln på. Fånga den vätska som utmatas från bränsleledningen körs från bränsletanken till motorn. Låt bilen stå över natten för att avdunsta allt vatten innanför motorns cylindrar.
5

Byt bränsleskenan och injektorer, och installera nya tändstift. Återanslut bränsleledningar och tändspole. Byt tändningen säkringen om den togs bort. Starta bilen och låt den gå tills den når arbetstemperatur. Avgaserna kan ånga som vatten och bränsle blandningen inuti avgassystemet bränns bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61571.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.