Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur till Ändra Acura TL främre bromsbelägg

Byta främre bromsbelägg på Acura TL var en ganska standardiserad procedur tills dess senare generationer. År 2004 började TL med olika kuddar Frambromsarna mellan automatiska och manuella växellådor modeller. Detta användes också ett annat förfarande för att ersätta de särskilda bromsbelägg. De manuella växellåda modeller krävs också ett specialiserat verktyg för att sprida quad-kolvsok. Eftersom de nya bromsbelägg är tjockare än de gamla, bromsok kolvarna måste komprimeras för att göra plats för de nya dynorna. Saker du behöver
Lug nut järn
Jack och pallbockar
Ratchet och metrisk hylsnyckelsats
5/32-inch stans med hammare (manuell växellåda 2004 och uppåt) katalog Längd slitstark string
Wire borste
Grunt dräneringskärlet
Metric box-nyckel som
Quad kolv bromsok kolv spridare (manuell växellåda 2004 och uppåt) katalog bromsok kolv nollställd klämma
Replacement bromsbelägg
Hög temperatur bromsfett
Justerbar fot-pund vridmoment Ratchet och Hylsnyckelsats
Bromsvätska
Assistant
Visa fler instruktioner
manuell växellåda 2004 och upp

1

Dra åt parkeringsbromsen och lossa muttrarna på båda framdäcken genom att vrida muttrarna bara ett halvt varv moturs med tappmuttem järn.
2

Hissa framsida Acura TL med en domkraft och stödja bilen på pallbockar så att framaxeln är förhöjd. Ta bort muttrarna och framhjulen.
3

Använd 5/32-inch punch och hammare för att slå de övre och undre stiften bromsbelägg ut från bromsok från insidan av bromsok till utsidan, och sedan ta bort fjädern bromskloss.
4

bort bromsbeläggen från bromsoket fönstret.
5

Montera quad-kolvsok-kolv spridare till tjocklek och ställa plattorna i spridaren mot kolvarna i vardera änden av bromsok kolvar. Dra spridaren att komprimera bromsok kolvarna inåt jämnt och sedan ta bort spridaren när bromsok kolvarna är helt insatt i kolven hålen.
6

Applicera en nivå, tunn beläggning av hög temperatur bromsen fett stålplattorna av ersättande kuddar. Montera de nya bromsbeläggen och se till att slitageindikator är på botten av den yttre bromsklossen
7

tillbaka bromsklossfjädern och hålla den på plats, och sedan justera pad stift -. Från utanför okhuset till insidan -. genom bromsok och våren för att låsa den på plats
8

tillbaka framhjulen och muttrarna, dra sedan åt muttrarna ombonade till hjulnavet på en korsvis. Sänk Acura TL till marken, sedan åter kan dra åt muttrarna med justerbart vridmoment ratchet satt till 80 foot-pounds och ett uttag, åter anställa korsvis under slutlig åtdragning.
9

Pumpa på bromspedalen för att återställa den komprimerade bromsok kolvarna och ställa de nya bromsbelägg till broms rotorer.
2003 Tidigare Modeller och 2004 och upp automatväxellådor
10

Utför steg 1 och 2 som illustreras i avsnitt 1 innan du tar bort den nedre bromsok montering bolt med en spärr och metrisk socket. Pivot bromsok fram över bromsbelägg och bromsok mount, sedan använda en längd av hållbart snöre att knyta bromsok till spiralfjädern så att du kan ta bort bromsbeläggen.
11

Avlägsna inombords och utombords bromsbelägg från bromsok fästet, sedan använda tråden borste för att rengöra de mötande ytorna på tjocklek och bromsok fästet. Applicera ett tunt lager av hög temperatur bromsen fett på de rengjorda passytorna och stålplattor för ersättning kuddar.
12

Installera de nya kuddar till bromsok fästet, och se till att slitaget indikatorn ligger på den övre plattan i den inre pad.
13

Placera tråget under luftningsskruven av respektive bromsok, sedan lossa luftningsskruven på oket. Komprimera kolven i bromsoket inåt med bromsok kolv reset klämma. Bromsvätska skall rensa ur luftningsskruven när kolven komprimeras. När det finns tillräckligt med utrymme för att passa bromsok tillbaka över dynorna och bromsok mount montering, dra åt luftningsskruven och byt bromsok och nedre bromsok montering bolt. Dra åt bulten.
14

Fyll huvudcylindern med bromsvätska, tillbaka locket och sedan lufta bromssystemet när de främre kuddar och bromsok har ersatts på vardera sidan av framaxeln. Har en assistent komma in i förarsätet och pumpa bromspedalen fyra till fem gånger och sedan hålla ner bromspedalen. Återuppta luftskruv (s) på varje enskild bromsok (respektive) tills bubblorna och luftrening från hydraulsystemet. Upprepa detta steg för varje enskild bromsok tills vätskan utrensningarna i en klar bäck och sedan dra åt avluftningsskruvarna. Kontrollera huvudcylindern efter fyra eller fem blödande förfaranden per bromsok och fyll på med färsk bromsvätska vid behov. Byt hjul och muttrarna och moment som visas i Steg 8 i avsnitt 1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58185.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.