Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsar på en 2005 Wrangler

Den 2005 Jeep Wrangler kommer med främre och bakre skivbromsar. Skivbromsen kuddar är utformade för att stoppa Wrangler genom att applicera friktion till den vridande bromsrotorn. När bromspedalen trycks in, skjuter bromsoket insidan och utsidan bromsbeläggen mot bromsskivan. Friktionen från dynorna mot roterande bromsskivan är vad stoppar Wrangler. Det är viktigt att byta ut bromsbeläggen skivbroms innan dynorna slits ned till en åttondel av en tum, om dynorna slits för mycket, kommer till slitagevarnarna inuti dynorna skada rotorerna. Saker du behöver
tråcklingsfunktionen spruta
Lug nut Tool Review Ordet jack
Safety står
Liten brytjärnet
3/8-tums ratchet
3/8-tums enhet socket kit
Gummiklubba
Mechanics tråd
Tvingfäste
Replacement bromsbelägg
Visa mer Instruktioner
1

Drive 2005 Jeep Wrangler till en trygg och säker arbetsplats. Aktivera parkeringsbromsen och öppna huven.
2

Öppna locket från bromsvätskebehållaren. För in spetsen på tråckla sprutan insidan av bromsvätska och suga ut en spruta full med bromsvätska. Placera sprutan full av bromsvätska i en vis område. Sätt tillbaka locket på behållaren och sänka huven men inte låsa fast den.
3

Lossa alla muttrarna från förarsidan framhjulet och passagerarsidan framhjulet med ett lug nut verktyg såsom ett däck verktyg eller lug skiftnyckel.
4

Skjut domkraft under framsidan av 2005 Jeep Wrangler och jack framänden upp från en säker domkraftsfästet. När Wrangler är tillräckligt hög, placera de två pallbockar under ramen järnväg på varje sida av Jeep. Placera säkerheten står nära baksidan av framhjulet facken så pallbockar kan jämnt och säkert hålla vikten på den främre änden. Sakta sänka uttaget tills den främre änden är på läktarna och stoppa uttaget. Lämna jack upp.
5

Finish bort muttrarna från förarsidan framhjulet och passagerarsidan framhjulet. Ta bort båda hjulen och placera hjulen i en plan position för att förhindra rullning.
6

Leta bromsoket komponenten på sidan av den främre förarsidan brake rotor. Den bromsoket är den komponent som inrymmer på bromsbeläggen. Skruva loss de två bultarna glidstiftet från baksidan av bromsok med en spärr och en socket.
7

Skjut spetsen på spett i öppningen på sidan av bromsok. Bänd utsidan bromsbelägget mot baksidan av bromsoket tills bromsoket är lös nog att ta bort från rotorn. Avlägsna spett.
8

Dra bromsoket bort av bromsrotorn med händerna. Om tjockleken har fastnat, trycka på toppen och botten av bromsoket med gummiklubba för att lossa bromsok grepp om bromsrotorn. Dra bromsok off.
9

Häng bromsoket till styrspindeln bakom hjulnavet montering med en bit av mekanik tråd. Dra eller bända dynan inuti bromsen ur bromsok klämman med spett. Placera Tvingfäste över den yttre bromsklossen och på baksidan av bromsoket. Vrid Tvingfäste medurs för att sätta på det yttre bromsbelägget mot bromsok cylindern tills cylindern komprimerar helt inne i bromsoket. Skruva av c-clamp och ta bort den från bromsoket.
10

Inspektera framsidan och baksidan av bromsen rotor för stort slitage och spårstickning. Om rotorerna har spår, kommer rotorerna måste maskinen stängs av en verkstad eller en bilverkstad. Om bromsen rotorn har överdriven nötning och spårstickning, kommer bromsrotorn behöver bytas.
11

Bänd utsidan bromsdynan ur bromsok stoppbygeln med spett. Placera de nya i och utanför bromsbelägg i bromsoket klämmorna. Avlägsna mekanik tråd och skjut bromsok tillbaka över sidan av rotorn. Säkra bultarna glidstiftet tillbaka till baksidan av bromsok med spärrhaken och ingångar. Se till att varje bult är mycket snäv.
12

Skjut tillbaka hjulet på navet och skruva muttrarna på klackarna. Dra åt hjulmuttrarna med tappmuttem verktyget. Flytta till de övriga tre hjulen och byt bromsbeläggen genom att upprepa samma steg ovan. När bromskloss byte jobbet är klart, Jack the Jeep Wrangler säkerhetskopiera och ta bort säkerheten står. Sänk jeep och ta bort domkraften.
13

Dra åt varje tappmuttem med tappmuttem verktyget tills alla muttrarna på varje hjul är åtdragna. Sedan, vev 2005 Jeep Wrangler och tryck på bromspedalen in och ut ett par gånger till sittplats de nya bromsbelägg till rotorn. Detta kommer också att avlägsna eventuell luft från bromssystemet. Stäng av motorn.
14

Lyft huven och sprutar bromsvätskan tillbaka in i reservoaren från sprutan. Därefter, kontrollera vätskenivån i bromsvätskebehållaren. Tillsätt vätska om det är lågt och sätta tillbaka locket på behållaren.
15

Stäng huven och köra 2005 Jeep Wrangler runt testet de nya bromsbelägg. Körning Jeep runt kommer också helt säte nya kuddar till bromsen rotorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58186.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.