Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Frambroms & rotorer på en 2000 Pontiac Sunfire

De främre bromsarna och rotorer är de mest kritiska komponenterna i 2000 Pontiac Sunfire bromssystem. De skivbromsar på Sunfire kräver regelbundet underhåll för att säkerställa att de korrekt utföra. Bromsar som inte uppdateras löper särskild risk att misslyckas eftersom kuddar och rotorer är illa rustade för att hantera stress och värme från bromsning om deras kvalitet minskas. För bromsbelägg, innebär minskad kvalitet som är slitet. För rotorer, betyder det skårade eller skeva ytor. Saker du behöver
däck järn
Tire block
domkraft
Jack står
10 millimeter skiftnyckel
5/8-tums sexkantshål
Drip Ratchet
pan
Brake cleaner bespruta
ren handduk
Stålborste
Rotor
Caliper
Bromsbelägg
Hammer
Kedjesmörjmedel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Sätt överföringen av Sunfire i "park." Dra åt parkeringsbromsen och placera block däck bakom bakdäcken.
2

Lossa muttrarna på framhjulen med däck järn. Placera domkraften under ramen i framsidan av Sunfire och lyfta fordonet. Placera pallbockar under ramen för att stödja fordonet samtidigt som reparationerna.
3

bort muttrarna och framhjulen från hjulbultarna. Vrid ratten åt vänster för att få lättare tillgång till rätt bromsen.
4

Ta bort de två bromsok bultar på höger bromsok med en 5/8-tums hex socket och ratchet. Dra bromsok från rotorn.
5

bort bromsslang från oket med en 10-millimeters fast nyckel. Linjen ansluter till bromsok nära botten bromsok bolt. Placera en långpanna under linjen att samla alla läckt bromsvätska.
6

Drag av rotorn från hjulbultarna. Rotorn kan ha fastnat i styrspindeln och /eller hjulbultarna med en klibbig kombination av rost och överflödig vätska. Spraya kedjesmörjmedel på området för att lossa bindningen. Tryck rotorn med en hammare för att ta bort det om du planerar att göra sig av rotorn efter borttagning.
7

Rengör styrspindeln (området bakom rotorn) hjulbultar med stålborste.

8

Anslut bromsledningen till nya bromsok med skiftnyckel. Skjut nya bromsbelägg på sidorna av bromsoket. Den kuddar klipp till bromsok via tunna metallklämmor.
9

Spraya en ny rotor med broms renare. Rotorer är skyddade med packning olja att bevara ytan tills de installeras. Oljan måste tas bort innan rotorn tas i bruk. Torka av renare och olja från rotorn med en ren handduk.
10

Placera en ny rotor på hjulskruvarna. Sätt den nya bromsok med nya bromsbelägg på rotorn. Byt bromsok bultar med hylsa och spärrskaft.
11

Vrid ratten till höger och ändra vänster bromsok och rotor som du gjorde den högra sidan.
12 < p> Vrid ratten så att hjulen rullar är neutrala, eller pekade framåt. Placera hjulen på hjulskruvarna. Skruva på muttrarna.
13

Lyft bilen med domkraften, bort läktaren och sänk Sunfire till marken. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn.
14

Håll bromspedalen tre gånger. Detta kommer att tvinga bromsvätska in i de nya bromsok och ställ in bromsok kolvarna till korrekt läge. Ta bort huvudcylinder GJP under huven på Pontiac. Huvudcylindern ligger nära vindrutan, på förarsidan. Lägg bromsvätska i behållaren tills den är full. Sätt på locket och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57790.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.