Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att hoppa en startsolenoid

Den startsolenoid i din bil är den växel som ger ström från batteriet till startmotorn, som vänder över motorn och startar bilen. När solenoiden går ut, kan du inte starta bilen och är typiskt vänster strandsatta. Magnetventiler är inte svårt att installera, men om din bil inte startar, behöver du ett sätt att starta trucken en gång för att få den till butiken. Detta är en farlig procedur och kommer att orsaka en chock - men om du måste göra det, kan det göras. Saker du behöver
Skruvmejsel med gummi handtag eller andra långa stål genomföra med gummihandtag
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och leta reda på startmotorn solenoid. Det är oftast på fender väl av fordonet, nära batteriet.
2

Få ut skruvmejseln och vidrör metallen änden till posten som leder till startmotorn, motsatt den som leder till batteri. Du kommer att vrida skruvmejseln i en manuell omkopplare, förbi solenoiden i processen.
3

Släpp den andra änden av skruvmejseln nedåt, vidrör metallen på axeln av solenoid till båda terminalerna på solenoiden. Samtidigt, har din assistent slå på tändningen för att starta fordonet. Detta kommer att orsaka en hel del gnistor och kunde passera elektrisk ström genom kroppen om du inte använder en gummi-hanteras skruvmejsel, så var försiktig och inte röra anslutningarna för lång.
4

Snabbt bort skruvmejseln från solenoiden. Om det är kvar på för länge, kan det ljusbågen sig till båda terminalerna, vilket är en dålig sak. Vid denna punkt, skall fordonet vara igång. Om inte, upprepa processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60046.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.