Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Bromsar & rotorer på en 2004 GMC Sierra

Bromssystemet på 2004 GMC Sierra består av komponenter såsom bromsbelägg, bromsok och rotorer broms. Var och en av dessa komponenter fungerar tillsammans med andra för att föra Sierra till ett stopp: När föraren trycker på bromspedalen, trycksätter bromsvätskan mot cylindern inuti bromsoket, cylindern då skjuter den yttre bromsklossen mot broms rötor, slutligen, när den yttre bromsklossen komprimeras till baksidan av bromsrotorn, komprimerar den inre bromsbelägget vid framsidan av bromsrotorn att stanna fordonet. Du kommer att behöva ändra någon av dessa komponenter i bromssystemet när de inte längre fungerar. Saker du behöver
Däck Tool Review Jack
Jack står
platt skruvmejsel
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet uttag
Bungee kabel
Tvingfäste
New bromskloss kit
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

Park 2004 GMC Sierra på plan mark, vilket ger dig gott arbetssätt rummet.
2

Lossa muttrarna på förarsidan framhjul, med däck verktyg, lossa muttrarna på passagerarsidan framhjulet.

3

Skjut domkraften under främre delen av 2004 GMC Sierra. Placera domkraften under cross-ram, under motor. Jack framsidan av Sierra upp, och så snart trucken är tillräckligt hög, placera säkerhet pallbockar under varje utsedd stöttningspunkt, bakom varje framhjul, sedan sakta sänka Sierra tills fästpunkten är på toppen av uttaget står. Låt jack i "upp"-läge.
4

Ta bort den främre förarsidan hjul och passagerarsidan hjul. Placera båda hjulen nära framsidan av Sierra.
5

Flytta tillbaka till förarsidan framhjul och lokalisera de övre och undre bultarna på baksidan av bromsoket. Ta bort de övre och undre bromsok bultar med en 1/2-tums enhet ratchet och en socket. Placera platt skruvmejsel mellan den yttre bromsklossen och utsidan av bromsrotorn. Wiggle skruvmejseln fram och tillbaka, tills bromsoket släpper sitt grepp av bromsrotorn.
6

Skjut botten av bromsok rakt upp, tills toppen av tjocklek kommer från hjulet, sedan fäster bromsoket till styrspindeln ligger direkt bakom hjulnavet. Detta kommer att förhindra bromsoket från hängande av bromsledningen.
7

Dra det inre bromsbelägget ur bromsok, placera sedan Tvingfäste inuti bromsoket mot yttre bromsklossen. Sakta, komprimera den yttre bromsbelägg mot bromsok cylindern genom att vrida C-klämman medurs. Fortsätt att komprimera cylindern tills det är helt stängt inuti okhuset.
8

Skruva av C-clamp och ta bort den från bromsoket. Dra det yttre bromsbelägget ut av tjocklek, tillsammans med någon annan bromsning hårdvara. Montera de nya bromsbeläggen i bromsoket tillsammans med någon ny bromsning hårdvara, såsom alla klipp eller mellanlägg.
9

Knacka på baksidan av bromsen rotor med gummiklubba (Knacka på baksidan av bromsrotorn inom olika områden varje gång som du trycker på den med klubban.) Fortsätt att trycka på bromsen rotorn tills den lossnar nog dras bort hjulbultarna. Dra bromsrotor rakt av hjulbultar, med händerna.
10

Skjut in de nya broms rotorer på hjulbultarna tills bromsen rotorn sitter ordentligt på baksidan av hjulnavet. Skjut bromsoket med nya bromsbelägg tillbaka på bromsskivan. Skruva den bakre bromsok bultar igen och dra sedan ordentligt med Ratchet och uttag.
11

Följ exakt samma steg som beskrivs ovan för att byta bromsar och rotorer på passagerarsidan fram, bakre förarsidan och den bakre passagerarsidan hjul. När du har installerat alla bromsbelägg och rotorer, kommer de nya bromsbelägg måste ställas till de nya broms rotorer.
12

Dra runt motorn och pumpa bromspedalen in och ut fem eller sex gånger för att ställa in de nya bromsbelägg till rätt avstånd från de nya broms rotorer. Stäng av motorn. Jack 2004 GMC Sierra säkerhetskopiera och ta bort alla pallbockar. Sänk Sierra tillbaka till marken. Öppna huven och kontrollera bromsvätskenivån i bromsvätskebehållaren. Lägg bromsvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58096.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.