Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Drum Bromsbelägg

Trum broms är en döende ras, så när de påträffas av en mekaniskt oerfaren person reparationer kan verka skrämmande. Trumbromsar är inte nödvändigtvis något svårare att reparera, har de bara fler delar att manipulera. Att känna de grundläggande stegen och tips för att ersätta dem kommer att hålla uppgiften så enkelt som möjligt. Saker du behöver
Trumbroms våren Tool Review Needle nosed tång
Hammer
Socket Ratchet
ställa
Momentnyckel
Jack
Jack står
Repair manual (Chilton eller Haynes)
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna med ett Ratchet och uttag, men inte ta bort dem.
2

Palla upp den bakre delen av fordonet och säkra den med pallbockar. Avlägsna muttrarna resten av vägen och ta bort hjulen.
3

Knacka på trumman med en hammare för att lossa den och dra loss den för hand.
4

Ta skon nedhållarfjäder hjälp trumman verktyget bromsfjädern. För att ta bort den, tryck på fjädern med verktyg och vrid det att rada upp skåran med fliken på inlägget. Dra bara av locket och ta bort fjädern på den tiden. Det kommer att finnas en fjäder på varje sko.
5

Ta bort de två returfjädrarna från toppen av bromsbackarna använder nålen plattång.
6

Ta justeraren nivå fjäder från botten av den primära skon. Nu kan du enkelt ta bort skorna genom att dra dem bort från hjulcylinder.
7

Placera den primära (främre) sko i urtaget på justeraren, sedan in i skåran på hjulcylinder. Anslut den primära skon fjädern till toppen av den primära skon och anslut fjädern justerdonsarmen till basen av den primära skon.
8

Placera justerdonsarmen in i den sekundära skon och placera den övre delen av den sekundära sko i skåran på hjulcylinder. Fäst den sekundära sko våren med nål nosed tång.
9

Skjut sko-anläggningen våren inlägget genom hålet i skon, satte på våren och locket över posten och tryck med trumman våren verktyget att låsa den på plats. Upprepa detta steg för den andra skon.
10

Placera bromstrumman tillbaka över skorna tills den sitter ordentligt på fästplattan.
11

tillbaka ratten och lätt kan dra åt muttrarna. Sänk bilen och vridmoment hjulet, med hjälp av en momentnyckel, tillverkarens specifikationer som anges i reparationshandboken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58184.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.