Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Borttagning och installation av bakbromsen rotorerna i en 2003 Acura TL

Acura, en uppdelning av Honda Motor Company, introducerade TL i USA under 1997. Den 2003 Acura TL fanns i fyra olika delmodeller, den 3.2 TL, 3,2 TL med navigationssystem, typ S, och Type S med navigationssystem. De 3.2 TL delmodeller var båda utrustade med en 3,2-liters, 225-hästkrafter V-6 kallas UA4. Den typ S sub-modellerna var båda utrustade med en mer kraftfull 3,2-liters 260-hästkrafter V-6 kallas UA5. De bakre bromsarna på 2003 TL är skivbromsar, som innehåller kuddar, rotorer och bromsok. Saker du behöver
Turkiet baster eller liten flaska sifon
Däck järn
2-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar, 2-ton eller större kapacitet
3/8- tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats
Liten brytjärnet
7-tums metall C-clamp
Liten metall klädhängare eller metall S-krok Sida 2 nya rotorer
1 burk aerosol bromsrengöringsmedel
1 set nya bromsbelägg
litet rör eller paket silikon bromsok fett (se till att den står säkert för användning på skivbromsar) katalog 1/2-tums enhet momentnyckel och socket set (12 mm till 19 mm hylsor)
Visa fler instruktioner
1

Park Acura på en plan yta. Höj huven av TL och lokalisera bromsvätskebehållaren på förarens sida av motorrummet, i närheten av brandväggen. Inspektera bromsvätskenivån. Om du inte har lagt bromsvätska till fordonet då din bromsvätska bör vara något lägre än den "Full" märke. Använd en kalkon baster eller liten flaska sifon ta bort bromsvätskan, så att det handlar om 1/4-tums under "Full"-märket på behållaren. Borttagning av bromsvätska kommer att se till att du inte spiller vätska samtidigt dra tillbaka bromsok kolvarna.
2

Lossa, men ta inte bort, de bakre hjulmuttrar klack, med ett däck järn. Höj den bakre delen av TL med ordet jack. Placera pallbockar under båda bakre Dragarmarna. Sänk bilen på pallbockar och gyrate fordonet något för att testa stabiliteten. Ju längre ifrån varandra du placera dina pallbockar, kommer desto lägre blir din tyngdpunkt och större balans i bilen vara. Ta bort de bakre muttrarna helt, ta bort bakhjulen. Arbetet på ena sidan av bilen åt gången, så du kommer alltid att ha ett komplett broms församling som en visuell referens.
3

bort bromsok montering bultar från baksidan av bromsok, använder en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Dra tjocklek upp och av av bromsen montering, med användning av en liten pry bar. Håll bromsok i ena handen, och ta bort en av de gamla bromsbelägg från bromsok fästet. Ställ den gamla dynan mot bromsok kolv på den bakre insidan av bromsok. Linda en 7-tums C-klämman runt baksidan av bromsok och framför den gamla dynan. Vrid C-clamp inåt för att komprimera bromsok kolv, tills den är jäms med caliperhuset.
4

Häng bromsok på den bakre fjäderben fjäder, med hjälp av en hängare tråd rock eller en metall S- formad krok. Låt inte bromsoket hänga med broms slang. Ta bort Okfäste bultar bakom rotorn, med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Ta bort bromsok fästet från kvarvarande bromsaggregatet och ställa fästet ur vägen. Avlägsna rotorn skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Avlägsna rotorn helt. Om det behövs, tråd två 8-by-1.25 mm skruvar i skruvhålen för att tvinga rotorn från navet.
5

Coat den nya rotorn ordentligt med aerosol bromsrengöringsmedel spray, ta bort fabriken anti -rost beläggning. Installera den nya bromsrotorn rakt på bakre navet montering, var noga med att inte gå snett och eventuellt skada komponenterna nödbromsning. Installera Okfäste omedelbart efter att du får rotorn på. Montera rotorn skruvarna och dra åt dem. Dra åt Okfäste bultar till 28-foot-pounds, med en 1/2-tums skiftnyckel vridmoment och uttag. Respray bromsrotorn med mer renare att se till att du tar bort olja från fingrarna.
6

Montera nya bromsbelägg på fram-och baksidan av rotorn, i sina skåror på bromsok fästet, vilket gör säker innerdyna har sin förslitningsindikator nedåt. Smörj shims plåtar på utsidan av bromsbeläggen med bromsok fett. Detta fett hjälper till att eliminera skrikande som är vanligt med nya broms produkter under inkörningsperioden. Haka loss bromsok från tråd hängare eller krok, och skjut tjocklek över bromsbelägg och rotoraggregat.
7

bort bromsok bildspel rören och gummistövlar från baksidan av bromsok. Helt enkelt dra slide rör ut med handen. Grundligt smörja metall glider med bromsok fett, sedan installera bildspel rören och stövlar. Montera bromsok bultar och dra åt bultarna till 41-foot-pounds av vridmoment, med en 1/2-tums skiftnyckel vridmoment och uttag.
8

Upprepa steg 3 till 7 för att slutföra rotor ersättare på den andra sidan av fordonet.
9

Sätt tillbaka de bakre hjulen på TL, och snug de hjulmuttrar lug. Höj fordonet bort av pallbockar använder din jack, sedan bort domkraften. Sänk Acura till marken och ta bort ditt jack. Omedelbart dra åt hjul muttrarna med 80-foot-pounds av vridmoment, med en 1/2-tums skiftnyckel vridmoment och uttag. Ange Acura och pumpa bromspedalen flera gånger, tills bromspedalen blir styv och motståndskraftig. Utför pedal pumpa proceduren direkt efter att du dra åt hjulen på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59212.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.