Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en O2-sensor på en 1999 Corolla

Syresensorn - även känd som en O2-sensor - i en 1999 Toyota Corolla bestämmer mängden syre i Corolla avgassystem, sedan skickar uppgifterna till motorns dator . I sin tur bestämmer datorn hur mycket bränsle och gnista för att ge till motorn så det kommer att köras. Om lambdasonden går ut, kan du märka minskad bränsleekonomi eller din motor körs dåligt. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Replacement syresensor och packning
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna minst en timme före arbete utförs på motorn. Du vill kunna placera din hand platt på toppen av motorn i minst 10 sekunder. Om du kan göra detta, då motorn är kall nog att börja arbeta.
2

Öppna huven och leta reda på syresensorn på framsidan av grenröret. Det är en 3-tums långa röret som sticker ut vinkelrätt från avgasgrenröret på framsidan av motorn mellan topplocket och kylaren, klart synliga när du öppnar huven. Det är också den enda på avgassystemet som har en elektrisk sele. Ledningsnätet är ca 2 inches bort från slutet av sensorn, den ansluter direkt till syresensorn. Koppla ledningarna anslutningen från givaren till fordonet med händerna.
3

unbolt sensorn från avgasgrenröret, med händerna. Ta sedan bort sensorn och den underliggande packning och kasta eller återvinna dem.
4

Placera ersättare packningen på tapparna, sedan installera ersättare O2-sensor på grenröret, med 3/8-tums Ratchet och uttag. Återanslut de elektriska anslutningarna på sensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60225.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.