Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lufta bakbromsarna på en Chevy 1997 C2500

De 1997 Chevrolet 2500 Series lastbilar fanns i två olika versioner, den K2500 och C2500. Den C2500 fanns endast i två-hjulsdrift, medan K2500 fanns i fyrhjulsdrift. Blödning de bakre bromsarna på vardera modell av 1997 2500 är samma process, oavsett fordonstyp. Blödning de bakre bromsarna tar ungefär en halv timme att slutföra. Denna process kan slutföras med bakhjulen fortfarande på fordonet, men kommer att kräva att lyfta bakänden av lastbilen. Saker du behöver Billiga 2-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar, 2-ton eller större kapacitet
Linje skiftnyckel set, 3/8 till 1/2 eller 9 mm till 12 mm
Tappa eller fånga pan
assistenten eller andra person för 1-pint bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken på ett jämnt underlag. Höj och stödja huven på lastbilen under hela projektet. Visa bromsvätskebehållaren för att kontrollera att det är på "Full" märke. Lägg bromsvätska till reservoaren för att erhålla en fullständig nivå att börja detta projekt. Sätt alltid tillbaka tanklocket efter varje påfyllning.
2

Lyft den bakre delen av 2500 med hjälp av en 2-tons domkraft, eller en domkraft med större kapacitet. Placera domkraften under bakaxeln bostäder, på vardera änden. Ju längre ifrån varandra du placera pallbockar, desto lägre truckens tyngdpunkt och större dess stabilitet vara.
3

Lie under den bakre stötfångaren på 2500 och skjut dig själv i position att åt en av avluftningsskruvarna, på baksidan av antingen bakbroms bostäder. Luftningsskruven är en liten nippel med ett hål i mitten. När den släpps, öppnas bleeder och låter luft och bromsvätska fly bromssystemet. Placera ett avlopp eller fånga pan direkt nedanför luftskruv, så att pannan kommer att fånga vätska och broms spray.
4

Instruera din assistent för att komma in i lastbilen. Be honom att pumpa bromspedalen tills pedalen ger fasta motstånd. Om du efter tre pumpar pedalen går fortfarande i golvet, instruera din assistent för att ta bort foten helt från bromspedalen.
5

Öppna luftningsskruven på baksidan av bromshuset 1 1 /2 till 2 varv. Instruera din assistent att bromspedalen långsamt till golvet i lastbilen. Be din assistent att säga "nere" när pedalen är i golvet. Stäng luftningsskruven ordentligt, men inte dra åt luftningsskruven. Instruera din assistent att pumpa bromspedalen tillbaka upp och håller foten på pedalen. Be honom att säga "hålla" när pedalen är uppe. Upprepa detta steg tre gånger eller tills du har bara vätska kommer ut ur linjen, snarare än luft.
6

Kontrollera bromsvätskebehållaren vid framför lastbilen efter avblodning ena sidan av lastbilen. Se till att vätskenivån är vid "Full" märke. Fluiden kommer att vara i en liten vinkel som på baksidan av lastbilen höjs. Tillsätt vätskan till mitten av vinkeln i linje med "Full" märke. Byt tanklocket när du är klar.
7

Upprepa steg 3, 4 och 5 för att lufta den andra sidan av 2500. Använd verbala kommandon som "ner" och "innehav" för att säkerställa korrekt kommunikation mellan dig och din assistent. Se till att du slutföra blödning cykeln minst tre gånger, eller tills du hör ingen luft flyr bromsledningen. Bromspedalen ska pumpa upp till sin fulla uppåtriktade läge när du helt har blödde systemet med luft.
8

Instruera din assistent för att lämna lastbilen. Lyft den bakre delen av 2500 från jack läktaren, med din jack. Avlägsna domkraften från under lastbilen och sedan sänka lastbil till marken.
9

Kontrollera bromsvätskebehållaren för att säkerställa att den är fylld till "FULL"-markeringen. Tillsätt vätska om nödvändigt och sedan ersätta tanklocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59194.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.