Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en Serpentine Belt på en 02 Camry

På en 2002 Toyota Camry, serpentin rem monterad på framsidan av motorn stänger av motorn tillbehör i harmoni. Men med tiden kommer gummibandet sträcka, spricka, och så småningom bryta. När detta händer kommer alla motortillbehör sluta arbeta, och du måste sluta köra bilen. Byta remmen görs bäst preemptively, och kan göras hemma med enkla verktyg. Saker du behöver
Bruksanvisning
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
obestämd nyckel satt
3/8-tums breaker bar
Byte spiralrem

Visa mer instruktioner
1

öppna bruksanvisningen och hitta remdragningen diagrammet. Behåll denna närheten för framtida referens. Sedan skruva isär undre motorkåpan från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag.
2

Leta spännaren på framsidan av motorn, vilket är mitt remskiva på motorn. Använd 3/8-tums breaker bar och en sockel för att vrida spännaren medurs, gör det mycket långsamt och tar ca 3 sekunder för att göra uppgiften. Håll spännaren stadigt, och rotera inte det någon riktning mycket snabbt, annars riskerar du att skada spännaren. Dra serpentin remmen från remskivorna.
3

Installera den nya Serpentine belt på remskivorna, med hjälp av routing diagram refereras i steg 1 som en guide. Med spännaren fortfarande stöds, Dra remmen runt spännaren, släpp det sedan sakta tills det stramar på bandet.
4

Inspektera bältet för att kontrollera att den inte är böjd eller vriden i något sätt. Sätt sedan tillbaka den undre motorkåpan med 3/8-tums Ratchet och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60319.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.