Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Volvo 240 Bromsbelägg

Volvo 240 modell fordon kommer med främre och bakre bromsbelägg. Bromsbeläggen är inneslutna inuti ett bromsok som är monterat på varje broms rotorn. När föraren trycker in på bromspedalen, trycker bromsoket bromsbeläggen mot insidan och utsidan ytskikt av bromsskivan. Som bromsbeläggen släpar mot den vridande bromsrotorn, bringar friktionen från bromsklossarna bromsrotorn att sluta vrida. Inspektera kuddar för utbyte mellan 35.000 och 45.000 miles. Saker du behöver
Lug nut Tool Review Ordet jack
Safety står
Liten brytjärnet
3/8-tums spärrnyckel
Metric socket kit
Bungee strap
C-klämma
ersätter pads
Visa fler instruktioner
1

Kör Volvo 240 till en säker arbetsmiljö plats med en plan yta. Dra åt parkeringsbromsen att hindra Volvo från att rulla.
2

Lossa muttrarna från varje framhjul med ett lug nut verktyg, till exempel ett däck verktyg eller en rörtång. Ta inte bort någon av muttrarna. Addera 3

Skjut domkraft under Volvo 240 och placera domkraften under en säker domkraftsfästet. Jack 240 tillräckligt hög för säkerheten står att passa under bilen. Placera säkerheten står under ugnsstege närheten framhjulen. Detta gör att säkerheten står att tryggt och säkert hålla vikten på den främre änden. Sänk domkraften tills 240 vilar ovanpå läktaren. Lämna alltid domkraft under fordonet i det övre läget som en extra säkerhetsåtgärd.
4

Finish bort varje tappmuttem från varje framhjul. Dra varje framhjul från hjulnaven och placera hjulen på deras sida för att hindra dem från att rulla iväg.
5

Gå till förarsidan hjulnavet montering och lokalisera tillgång hålet i mitten av bromsok. Bänd den yttre bromsbelägg mot cylindern insidan av bromsok med den lilla brytjärnet. Bänd utombordaren bromsklossen tills den pressar cylindern in tillräckligt för att kunna dra tjocklek av av rotorn.
6

Lokalisera de två skruvarna glidstiftet på baksidan av bromsoket. Lossa och ta bort den nedre bulten glidstiftet med en spärr och en metrisk socket. Lossa bara den översta bulten glidstiftet med Ratchet och uttag.
7

Pivot botten av bromsok uppåt tills bromsoket är upp så långt det går. Linda en bungee remmen runt oket och haka fast den andra änden av bungee remmen till ramen järnväg eller till en närliggande styrning komponent. Detta kommer att hålla bromsoket upp ur vägen så att bromsbeläggen kan bytas ut.
8

Dra inombords bromsdynan ur spärren med handen. Placera C-klämman i bromsoket och komprimera den yttre bromsbelägg mot bromsok cylindern tills cylindern är i jämnhöjd med utsidan av cylindern ingången. Skruva av C-clamp och ta bort den från bromsoket. Dra den yttre bromsbelägg från klämman.
9

Placera den nya kuddar i båda klämmorna inuti bromsoket. Ta det bungee bandet och sväng bromsok tillbaka över bromsoket. Skruva den nedre bilden tillbaka Pinnbult i bromsoket. Dra åt båda bultarna glidstiftet med Ratchet och metriska socket. Skjut tillbaka hjulet på navet och fäst hjulet med muttrarna. Dra åt varje tappmuttem tills hjulet snurrar.
10

Upprepa samma steg ovan för att ersätta bromsbelägg för de återstående tre hjulen. Jack Volvo 240 upp och ta bort säkerheten står. Sänk 240 till marken och dra domkraften ut.
11

Finish åtdragning varje tappmuttem med tappmuttem verktyget tills alla är helt åtdragna.
12

Få in förarsätet och starta motorn. Pumpa på bromspedalen till golvet och upp igen två till tre gånger för att passa bromsbeläggen till broms rotorer. Sedan provköra Volvo 240 i ett säkert område för att kolla hur de nya bromsbelägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58163.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.