Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man fixar en läcka Transmission Oil

Transmission läckor är mycket vanliga och orsakar en hel del frustration när du försöker reparera dem. Även om en hel del framsteg har gjorts i packningen teknik, om bussningen inuti transmissionen är sliten, kommer att ersätta en läckande tätning inte arbeta för att stoppa läckan. Den bakomliggande orsaken till läckan måste repareras först innan du byter tätningen. Detta problem, tillsammans med överföring pan läckor, är snabba att diagnostisera men ibland mycket dyrt att reparera. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Hylsnyckelsats
Wrench set
Skruvmejselsats
dräneringskärlet
Ficklampa
Packning skrapa
Packning
Seals
Bussningar
Packning sealer
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Jack upp bilen och installera pallbockar under den främre kontrollgruppen. Från bilens undersida, använd en ficklampa för att hitta det allmänna området för läckan. Sök noggrant eftersom luften blåser under bilen kan sprida vätskan omkring och gör det svårt att lokalisera källan till läckan. Rengör överflödig vätska och låt bilen tomgång tills läckan utvecklar och är lättare att identifiera.
2

Undersök område där överföringen fäster motorn. Om läckan kommer från detta läge, kommer överföringen måste avlägsnas, vilket är en dyr reparation. Detta område är där momentomvandlaren linje med transmissionen pumpen. Chanserna är goda att pumpen bussningen har slitits, leder till att vätska sippra förbi tätningen. Det är oftast bäst att installera en ombyggd pump, ombyggda momentomvandlare och ny främre tätningen.
3

Titta på sälarna utgående axel. Det är där de främre axlar eller bakre drivaxel ansluter till transmissionen. Det finns två sälar på en framhjulsdriven bil. Det finns bara en tätning på en bakre-wheel-drive-modellen. Byte av front-wheel-drive axeltätningar är ett gångbart alternativ --- utan att ersätta de drivaxel bussningar. Framhjulsdrift axlar är mer stabil, och bussningen misslyckande är mindre vanligt. Bakaxel drivaxlar är längre, tyngre och kan skada en axel busing lättare. Om läckan är vid en bakre svans-axeln bostäder, byt svansen-axeln busing och tätning.
4

Inspektera transmissionen pannan. Om läckan kommer från transmissionen pannan, ta bort pannan och byt packningen. Det bästa sättet att ersätta packningen är att noggrant rengöra de mötande ytorna och se till att de är torra och oljefri. Applicera en liten mängd packning sealer till pannan och placera packningen på sealer. Tryck försiktigt och vrid pannan över och placera den på en plan yta. Låt packningen sealer att torka och stadigt hålla packningen på plats. Byt ut pannan och dra inte åt bultarna och deformerar packningen.
5

Undersök kraftledningar som löper från transmissionen till kylaren. Om linjerna är skadade och läckande, reparera eller byta ut raden. Vissa är av stål linjer, medan andra är gummislang. Stål linjer med sprickor eller brott på dem kan svetsas med specialitet svetsare med sofistikerad utrustning. Gummislangar är lätt tillgängliga bildelar butiker. Mät diametern och längden på slangen och be om en slang som är kompatibel med transmissionsolja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60879.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.