Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Auto Skjutmått Zone Bromsar

AutoZone är en rikstäckande Biltema som säljer direkt-fit bromsok för nästan alla personbilar och lätta lastbilar. Det finns vanligtvis två typer och märken av bromsok bolaget säljer. Fenco renoverade bromsok komma som en halv bromsok, vilket bara den övre halvan av bromsok utan bromsok bron. På vissa modeller, laddade bromsok finns på AutoZone liksom. Bromsok tillverkas av Morse och levereras med monterade bromsok ankare, dynor och hårdvara. AutoZone tar en kärna avgift för alla sina bromsok. Denna kärna Avgiften återbetalas när din gamla bromsok avlägsnas och returneras till affären (så länge den inte är skadad och kan vara rekonditionerade). Saker du behöver
Jack
stödbenet (s) katalog Bromskrets pressverktyg
Lug nut skiftnyckel
Momentnyckel
specifika bilmodeller reparationshandbok
Wire klädhängare
Stor Tvingfäste
Caliper reset verktygslåda
bromsvätska sug Baster
bromsvätska (fordonsspecifik) katalog dräneringskärlet
Box-end skiftnyckel set
Ratchet och Hylsnyckelsats
Torx och sexkantsskruvar adaptrar spärr (om tillämpligt för fordon) katalog Breaker bar
brytjärnet eller stor skruvmejsel
Silikon broms smörjmedel
Assistant (för blödning bromsar) katalog hjulblock
Fenco eller Morse bromsok (köpt på AutoZone)
Visa fler instruktioner
1

bort hälften till två tredjedelar av vätskan från huvudcylindern med en broms baster vätska sug; kassera den gamla vätskan. Byt ut huvudcylindern lock eller lock.
2

Placera ett hjul block bakom eller framför ett däck på motsatt axel från där du lyfta fordonet för att förhindra den från att rulla. Om du byter den främre bromsok, handbromsen. Om du ersätter en bakre bromsok, gäller inte parkeringsbromsen eller du kommer inte att kunna ta bort den bakre bromsok.
3

Använd en klack skiftnyckel för att lossa muttrarna på hjulet eller hjulen på vilken du vill ersätta ett bromsok, lyft sedan bilen (du bara behöver lyfta ett hjul om du bara ersätta en tjocklek) med domkraft och stödja den på stödbenet (s). Avsluta ta bort muttrarna och ta bort hjulet.
4

Placera ett uppsamlingskärl under broms slang anslutningen till oket och sedan placera en broms slang pressverktyg på bromsen slangen nära banjobult anslutning.
5

Ta banjo bult med en spärr och uttag eller en box-nyckel. Ta bort koppar brickor från varje sida av banjo bult och kasta dem. Nya brickor är försedda med AutoZone bromsok.
6

Ta bort den bakre kabeln parkeringsbromsen från bromsoket (bakre bromsok endast), om tillämpligt.
7

Ta bort de två bromsok montering bultarna med lämpliga verktyg. De flesta bromsok anställa sexkantsskruvar bultar som kan avlägsnas med en spärr och lämplig hylsa. Andra typer av bromsok kan kräva en Torx huvudet eller hex-head bit in i bromsok montering bolt. Se den fordonsspecifika reparationshandbok att avgöra vilka verktyg som kommer att behövas för att ta bort dessa skruvar.
8

Bänd bromsok utanför bromsok ankare med en pry bar eller stor skruvmejsel. Ta bort elektroderna från bromsok, om tillämpligt. Vissa fordon har kuddar klippt till bromsok medan andra modeller använder kuddar kvar i bromsoket ankaret. Placera bromsoket i dräneringstråget så bromsslangen hålet nedåt så att bromsvätska rinna från den.
9

Ta bort elektroderna från bromsok ankaret om att ersätta en laddad Morse bromsok enbart, och sedan bort bromsok ankarbultarna med en breaker bar och lämplig hylsa. Om du bara byter en Fenco okhus, lämna bromsok ankaret intakt men tillämpar nytt smörjmedel broms silikon till de punkter pad kontakt på bromsok ankaret. Vara noga med att inte få någon på broms rotorer.
10

Demontera laddade Morse bromsok, om tillämpligt. De laddade Morse bromsok kommer från AutoZone utan smörjmedel på hårdvaran för dynorna att glida ordentligt på. Du måste ta isär enheten och ersätta den i delar (ankare först, sedan kuddar och tjocklek) med tillägg av smörjmedel till hårdvaran klipp som dynorna kommer i kontakt med. Om du ersätter en Fenco bromsok, hoppa över detta steg.
11

ihop bromsoket genom att vända på demontering förfarande. Ta bort det röda gummit kontakten från broms slangen hålet i nya bromsok och ställ den åt sidan. Var noga med att hänvisa till den fordonsspecifika reparationshandbok för korrekt vridmoment specifikation av bromsok ankarbultarna och bromsok bultar. Om tillämpligt, applicera ett skikt av broms silikonsmörjmedel den släta delen av bromsok bultar och /eller diabilder. Var noga med att ta bort bromsslangen pressverktyg från broms slangen gång anbringas på nytt.
12

Toppa huvudcylindern bromsvätskebehållaren med fordonsspecifika bromsvätska. Medan de flesta fordon använder DOT 3 bromsvätska, kommer din bil att diktera vad den använder på huvudcylindern lock eller lock eller det kommer att listas i fordonet reparationshandboken. Lämna locket på huvudcylindern off.
13

Placera tråget under luftningsskruven av bromsok. Ta bort det svarta gummiskyddet på luftningsskruven och lossa den sedan med en box-end skiftnyckel eller Ratchet och uttag. Vänta bromsvätska att börja sippra ut ur luftningsskruven. Detta kallas för "gravitation blödning" och kommer att hjälpa till att rensa luften från bromsledningen systemet. Stäng luftningsskruven tätt med en box-nyckel och sedan lägga till mer bromsvätska till huvudcylindern till råga. Sätt tillbaka locket eller täcka till huvudcylindern.
14

Lägg ut en assistent försiktigt i hissad fordonet och har honom pumpa fotbromsen fyra till fem gånger och sedan hålla trycket nere på pedalen. Återöppna luftningsskruven när assistenten är fortfarande att applicera tryck på bromspedalen tills luft och vätska utrensningar ur luftningsskruven. Har släppa honom på bromspedalen och upprepa detta steg tills bromsvätskan saknar luftbubblor och bromspedalen känns fast. Var noga med att kontrollera huvudcylindern bromsvätskenivån under detta steg för att säkerställa att det inte blir torr och sedan ersätta den svarta gummiskyddet till luftningsskruven när du är klar.
15

Byt ut hjulet (s) och muttrarna, sänka bilen och sedan dra åt muttrarna med rätt moment specifikationer som anges i fordonet reparationshandboken med momentnyckel och lämplig hylsa. Provkör bilen för korrekt bromsning.
16

Placera den röda gummiproppen från nya bromsok bromsledningen slang hål att plugga bromsen hålet line slang på den gamla bromsoket. Placera bromsoket i rutan den nya bromsok kom in tillbaka bromsok i rutan till AutoZone att få en återbetalning på din kärna avgift för Fenco eller Morse bromsoket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57567.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.