Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Toyota Tacoma Broms Problem

Toyota Tacoma bromssystemet integrerar en fyra-kolv fast bromsok med en stor 11-tums trumbroms bak ansökan. Även om detta skulle förutsätta att ett sådant bromssystem skulle vara mer än tillräckligt för lätta kompakta spår, problem i bromssystemet började bli vardagsmat. Detta är särskilt sant i vissa geografiska områden där vägen sand och salt användes för sträng vinter. Överdriven terrängkörning med Tacoma var en annan boven till tidig nedgång av bromssystemet. Geografi

Ett geografiskt problem med Tacoma bromssystemet blev uppenbar snart efter lastbilen släpptes 1995. Eftersom det bara upplevt problem i vissa regioner, hindrade detta en rikstäckande återkallelse på systemet. Sand, salt och andra korrosiva skulle arbeta sig in i quad-kolvarna i de främre bromsok och få dem att hålla. Utan tillbakadragning, orsakade detta dynorna för att dra på rotorerna. Dynorna skulle slitas ut i förtid och orsaka rotorerna att varp mot överhettning.

Dessutom skulle den vinkelhävarmen cam stöveln i bakre parkeringsbromsmekanism också blivit förorenat med underredet korrosiva. Detta skulle leda till att parkeringsbromsen att dra eller låsa upp helt, tidigt bär bakre bromsbackar och överhettning bromstrumman.
Överväganden

annan sak att tänka på inbromsning systemet bestod av problem med stiften pad retentions beslagtar inuti okets hus. De bromsok presenterade ett alternativ för att kunna ersätta kuddar utan att ta bort bromsoket. Dock gled stiften som behövs för att vara utåt efter ett kvarhållande tråden upp från dem. Beroende på ålder av stiften och på grund av rost och annan korrosion, skulle stiften fastna i läge. Ta bort dem kan vara mer utmanande än önskat och skador på stiften skulle bli oundviklig.
Varning

En rikstäckande återkallelse i uppdrag av National Highway Traffic Safety Administration på 2005-2006 Tacoma för en låsmutter fel på parkeringsbromsen. Detta var inriktad mot automatlåda lastbilar bara, för om växeln inte var placerad i parkeringsläge, kunde lastbilen rulla. NHTSA trodde muttern felaktigt drogs åt vid tillverkningen. Det involverade omkring 20.000 fordon i landet.

Annan negativ bromsning tillstånd äventyras effektiviteten i quad-kolvsok som erfarna kolv misslyckande. En eller flera kolvar skulle skjuta ut från hålet och orsaka pad dra på rotorn. Om tjockleken på den andra sidan av axeln fungerade korrekt, skulle detta leda till kompakta lastbil att dra åt sidan vid inbromsning, i vissa fall våldsamt

I vissa av de tidigare modellerna, en parkeringsbroms handtag. våren skulle bli förtid äventyras. Detta skulle förhindra röda bromsljuset från att gå ut på instrumentbrädan. Även om problemet var specifikt i handtaget och inte i själva parkeringsbromssystemet, presenterar den röda lampan ett dubbelt syfte. Det varnar ägaren när parkeringsbromsen är på, men också varnar dem när bromsvätskan är låg. Om våren bar ut och ljuset var på tiden, skulle ägaren bortse ofta varningen tänkande var parkeringsbromsen våren, då det kan vara lite bromsvätska. Quad-kolvsok kräver en hel del bromsvätska att aktivera kolvarna, så det var inte ovanligt att huvudcylindrarna rinna mer snabbare än andra fordon som dynorna bar ner och kolvarna krävde mer vätska för att förlänga ytterligare.

Förebyggande /Solution

Underrede biltvättar och underhåll av bromssystemet skulle hjälpa livslängd av bromssystem problem med bromsok, pad stift förvaras och de vinkelhävarm kammar parkeringen broms. Årlig avlägsnande av stiften för att rensa bort den frätande rost och sedan smörj dem och smörjning underhåll av vinkelhävarm kammar skulle bidra till att förhindra dessa komponenter från misslyckande. Använda parkeringsbromsen ofta skulle också bidra till att förhindra kammarna från kärva. Detta är en praxis som många Tacoma ägare med automatisk växellåda misslyckas med att upprätthålla diligence på. Addera Expert Insight
p Det fanns ingen specifik tidsram som ägarna upplevt problem med Tacoma bromssystem. Även när dynorna bar ner och den röda bromsljus på instrumentbrädan indikerade låg bromsvätska, ofta gånger Dynorna bara hälften slitna och krävde inte förändras omedelbart.

Eftersom alla använder bromsarna och kör helt annorlunda, tidsfaktorn för att uppleva några broms problem kan variera kraftigt. Och igen, spelade den geografiska aspekten en stor faktor i många av bromssystemet komponenter misslyckande.

Flesta människor misslyckas med att tänka på att upprätthålla ett bromssystem som verkar fungera på ett effektivt sätt. Problemet med bromssystemet på Tacoma är att när ägaren upplever problemet, kan det vara för sent att reparera komponenten och ersätta det skulle krävas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57475.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.