Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsar på en 1992 Oldsmobile Achieva

I 1992 års Oldsmobile Achieva ersatte Oldsmobile tidigare sedan, de Calais. Den Achieva kom i två-eller fyra-dörrars modeller och sprang på en fyrcylindrig motor. Den har all-around skivbromsar, som gör det ganska lätt för gör-det-själv mekaniker att ta hand om bromsarna hemma. Byt bromsarna varje tre till sex månader. Om du undrar om du närmar tidpunkten för bytet, här är några tecken att titta efter: ett gnisslande ljud när du kör eller stopp, en skrikande när du ansöker bromstryck, eller bromsarna greppa eller stoppa ryckigt. Saker du behöver
däck järn Sida 2 träklossar
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Rope
Tvingfäste
Visa mer Instruktioner
1

bort klackarna från däcken på Achieva, med ett däck järn. Ställ träblock framför däcken kommer du inte att ta bort.
2

Ställ en domkraft under den närmaste jack punkten, och höja Oldsmobile tills det finns tillräckligt utrymme under däck så att du kan enkelt ta bort det. Ställ en pallbock vid uttaget punkten och sänk bilen tills den vilar på stativet. Avlägsna däcket.
3

bort den nedre bulten från bromsoket monteringsfäste, med hjälp av en hylsnyckel. Häng bromsoket från underredet med en längd av rep för att ta bort påfrestningen på bromsledningen.
4

Skjut bromsbelägg ur bromsok fästet.
5

Komprimera bromsoket med en C-klämma. Ställ det rörliga elementet mot bromsok, och komprimera den tills den är jäms med fästet.
6

Montera nya bromsbelägg och se till att den svarta broms materialet är vänd inåt mot rotorn.

7

Sätt tillbaka den nedre delen av monteringskonsolen med dess bult. Ställ tillbaka däcket på navet och finger-dra öronen. Höj Achieva med domkraften tills du kan ta bort stödbenet, sedan sänka fordonet till marken. Dra åt alla klackarna med däck järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57754.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.